USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Sektör

28 Mayıs 2019 15:25

Borsan Elektrik, 2018’de Ar-Ge ve inovasyonla büyüdü

Türkiye’nin önde gelen yerli sermayeli sanayi kuruluşu Borsan Grup bünyesinde, Borsan Kablo, Borsan Cavi, Yılka ve Borled markalarından oluşan Borsan Elektrik ve Aydınlatma Ürünleri Grubu, 2018 yılında toplam cirosunu yüzde 40, ihracatını da yüzde 68 oranında artırma başarısı gösterdi

Borsan Elektrik, 2018’de Ar-Ge ve inovasyonla büyüdü

2018 yılı sonuçlarını değerlendiren Borsan Elektrik ve Aydınlatma Ürünleri Grubu CEO’su Mehmet Arbek Akay, “2018 yılında 236.8 milyon TL’lik ihracat gerçekleştirdik ve toplamda 515 milyon TL’nin üzerinde ciro elde ettik. Toplam ciro büyümemiz 2017 yılına oranla yüzde 40’ın üzerinde gerçekleşti. Yine 2017 yılına oranla, ihracat gelirlerinde de yüzde 68’in üzerinde bir büyüme kaydettik. 2017 yılında yüzde 38 olarak kayda geçen ihracatın toplam gelirlerimiz içerisindeki payı, 2018 yılında yüzde 46’ya çıktı” dedi. Akay, 2019 yılında ihracat konusunun öncelikleri olmaya devam edeceğini belirtirken; üretimlerinin ihracata yönlendirilen payını yüzde 65-70’ler seviyesine çekeceklerini, iç pazarda ise katma değerli ve kârlı büyüme istikrarını sürdüreceklerini söyledi.

“DEĞİŞİME LİDERLİK EDİYORUZ”

Günümüzde iş dünyasının, bilgiye ve teknolojiye erişimin yeni dinamikleriyle yeniden tanımlandığını vurgulayan Borsan Elektrik ve Aydınlatma Ürünleri Grubu CEO’su Mehmet Arbek Akay, “Birçok kurum ve kuruluş, yaşanan bu değişime ayak uydurmak için çalışıyor. Oysa, değişime ayak uydurma çabası, değişimin ardında kalmayı, takipçi olmayı baştan kabullenmektir. Biz değişime ayak uydurmaya değil, değişime liderlik etmeye inanıyoruz, bunu hedefliyoruz, bunu uyguluyoruz. Bunun için ezberlere takılı kalmadan, değişimi ve değişim sağlayan inovatif vizyonu, kendi işimizin ana odağı ve temel dinamikleri üzerinden planlıyoruz” şeklinde konuştu.

İNSAN ODAKLI İNOVASYON

İnovasyon kelimesinin, genellikle ürünler ve üretim üzerinden kullanıldığına dikkat çeken Akay, birçok iş kolu için bunun geçerli olduğunu, ancak ürün inovasyonunu bir ezber haline getirmemenin de çok büyük önem taşıdığını kaydetti. “Önümüzdeki dönemde, süreç ve sistem inovasyonları, ürün inovasyonlarının önüne geçecek, hatta teknolojinin yaygınlaşması sürdükçe, ürün inovasyonunun getirdiği farkla giderek marjinalleşecek. Doğru kültür ve doğru süreç yönetimi, rekabet gücü açısından en az ürün inovasyonu ve kaynak erişimi kadar önemli olacak. Tüm süreçlerini samimi bir şekilde değerlendirebilen, gerçekçi iş modelleri oluşturabilen, paydaşlarıyla samimi ve güvene dayalı sürdürülebilir ilişkiler kurabilen, değer üretimini sadece kendi işi için değil, kapsayıcı bir şekilde paydaşlarının bütünü üzerinde düşünebilen firmaların rekabette öne geçtiğini göreceğiz” diyen Akay, bu nedenle kendilerini geleceğe taşıyan kültürel değişimi kurgularken, takım çalışması, iş kültürü, süreç ve insan odaklı inovasyona odaklandıklarını sözlerine ekledi.

EN ÇOK OKUNANLAR