USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Sektör

16 Nisan 2019 17:33

Careem'den kaptanlara dil eğitimi

15 ülkede 33 milyon kullanıcıya hizmet veren Dubai merkezli araç çağırma uygulaması Careem, Türkiye'de ulaştırma sektörünü geliştirmeyi ve taksi algısını değiştirmeyi hedefliyor. Bu hedefi gerçekleştirmek için birçok yeni uygulama başlatan Careem, yolcu ve kaptanlarına güvenli yolculuklar vaat ediyor.

Careem'den kaptanlara dil eğitimi

Birlikte çalıştıkları kaptanları en önemli varlıkları ve ailenin üyeleri olarak gören Careem, bu yüzden taksi şoförlerini “Kaptan” olarak adlandırıyor. Bu doğrultuda kaptanlarına sürüş  eğitimleri, teşvikler ve kariyer gelişimi olanakları sunan Careem, aynı zamanda Türkiye’ye gelen turistlere daha iyi hizmet verebilmeleri için kaptanlara İngilizce eğitimleri de veriyor.

Bütün taksi camiasına açık olan Careem, operasyon merkezinde taksicilere yönelik eğitimlerin yanında, kaptanlarla düzenli buluşmalar gerçekleştiriyor ve geri bildirimlerini alarak seyahatlerin daha iyi hale getirilmesini sağlıyor.

Careem, yeni kaptanlarla çalışmaya başlarken güvenlik taramaları ve eğitim süreçleri uyguluyor. Kaptanları, her zaman yüksek kalite garantisi sağlamak amacıyla bir dizi güvenlik kontrolü ve testlerden geçiriyor. Ayrıca, Careem’in kaptanlarda aradığı başlıca şart ehliyetin yanı sıra belediyenin verdiği taksi kartına da sahip olmaları.

 

Hem taksi kaptanları hem de yolcular için yolculuk sigortası uygulayan Careem, faaliyet gösterdiği bölgelerde yerel inovasyonlar gerçekleştirerek bölgenin en büyük zorluklarını fırsata dönüştürmek için teknolojik avantajlar sunuyor.

Yüzde 53’ü kadınlardan, yüzde 47’si ise erkeklerden oluşan Careem yolcuları yaptıkları yolculukları, arkadaşları ve akrabalarıyla paylaşarak onlara yolda olduklarını ve yolculuklarını online olarak takip edebileceklerini bildirebiliyor. En çok 08:00-09:00 ve 17:00-20:00 saatleri arasında çağrı alan Careem’de yolculuk sırasında hem müşteriler hem de kaptanlar için sesli destek sistemi bulunuyor.

Careem kullanıcıları tüm yolculuklarından nakit, kart veya faturalı olarak ödemeleri fark etmeksizin puan kazanıyor. Katılmak için yeni bir üyelik gerekmeyen ödül programı kapsamında Careem kullanıcıları yaptıkları yolculuklardan her 1 TL ödeme karşılığında, yaklaşık 12 puan elde ediyor. Puanlar, uygulama içi krediye, hayır kurumlarına bağışa dönüştürülebildiği gibi yakın gelecekte marka partnerlerinin ürün ve hizmetlerini almak için de kullanılabilecek.

Careem Ödül Puanları, Careem’in mevcut platform stratejisi kapsamında yer alırken, şirket bölgenin lider teknoloji destekli platformunu geliştirmeye devam ediyor

EN ÇOK OKUNANLAR