USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Sektör

24 Ağustos 2020 14:03

Liberya, Türklere birçok alanda yatırım fırsatı sunuyor

Madencilik, enerji ve liman başta olmak üzere birçok alanda yatırım fırsatı sağlayan Liberya, Türk yatırımcıları bekliyor. Liberya Fahri Başkonsolosu Selahattin Yılmaz, ülkelerin karşılıklı anlaşmasıyla buradaki madenlerin finansman olarak kullanılabileceğini belirtiyor

Liberya, Türklere birçok alanda yatırım fırsatı sunuyor

Afrika’nın bakir kalan son 4 ülkesinden biri olan Liberya Cumhuriyeti, Türk yatırımcıları davet ediyor. Liberya’nın A’dan Z’ye bütün yatırımlara ihtiyacı olduğunu belirten Liberya Fahri Başkonsolosu Selahattin Yılmaz, Türkiye’nin Liberya konusunda adım atması gerektiğini vurguluyor. Liberya’da madencilik başta olmak üzere enerji, liman ve çeşitli alanlarda yatırım olanağı bulunduğunu, ülkenin özellikle altın ve lityum yatakları bakımından zengin olduğunu belirten Yılmaz, “Doğru yatırımlarla potansiyel değerlendirilmelidir. Diğer taraftan Liberya kimi yerüstü kaynakları bakımından da oldukça zengin. Bu kapsamda dünyanın en kaliteli kauçuğunun Liberya’da bulunduğunu söyleyebiliriz. Zira Amerikalı lastik üreticisi FIRESTONE ülkede bulunan tek fabrika” diyor.

Bölgeye enerjiden madenciliğe, limancılıktan ulaştırmaya kadar birçok alanda yatırım yapılabileceğini dile getiren Yılmaz, “Ülkelerin karşılıklı anlaşmasıyla buradaki madenlerin finansman olarak kullanılması yönünde bir anlaşma yapılabilir.  Ülkedeki yatırımların ilk etapta enerji, ulaştırma ve madencilik alanlarında yapılması gerekiyor.  Liberya Cumhurbaşkanı George Weah, ülkeye gelecek yatırımcılar konusunda oldukça istekli ve ülkenin A’dan Z’ye her türlü yatırıma ihtiyacı var.  Diğer taraftan enerji sıkıntısı olan ülkede, başta başkent olmak üzere günde 3 ila 4 saat arasında elektrik veriliyor” dedi. Elektrik tedarikinin de Türkiye’de faaliyet gösteren yerli bir firma tarafından yapıldığına işaret eden Yılmaz,  “Afrika’nın kendi içerisinde eko sistemleri var. Hem Liberya, hem de Türkiye’nin hükümetler düzeyinde katkılarıyla oluşacak yeni sistemlerle birçok yatırımcı bu ülkede önemli kazanımlar elde edebilir” diyor.

Selahattin Yılmaz, yatırım konu başlıklarını ise şu şekilde sıralıyor; Enerji, elektrik ve dağıtımı, güneş enerjisi,  limanların rehabilitasyonu, genişletilmesi ve yönetimi, karayolu yol yapımı, 3 ve 4 yıldızlı otele dayalı turizm işletmeleri.

Platinonline.com

EN ÇOK OKUNANLAR