USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Sektör

24 Ocak 2020 20:10

Libyalı iş adamları Türk ihracatçısının yüzünü güldürdü

İhracatı Geliştirme ve Pazar Araştırma Derneği (İGEPAR) Genel Başkanı Fatih Yeşilyurt, İGEPAR destekleri ile 22 Ocak tarihinde Titanic Deluxe Golf Belek Antalya’da başlayan 3. küresel tanıtım ihracat günleri etkinlikleri kapsamında 11 farklı ülkeden yüzlerce iş adamı Türk sanayicileri ile bir araya geldiğini bildirdi.

Libyalı iş adamları Türk ihracatçısının yüzünü güldürdü

İGEPAR, 150 Libyalı iş adamını düzenlemiş olduğu etkinliğe davet ederek, katılımlarını sağladı. Özellikle züccaciye, ev tekstili ve plastik ev gereçleri üzerine yapılan organizasyonda hedef, 15 milyon dolar ihracat yapmak olarak belirlendi.

"Libya; gerek Libya yerel pazarı gerekse Afrika ve diğer komşu ülkeler bizler için geçiş güzergahında bulunuyor. Bu bağlamda Libya ticaretin bizler için çok ama çok önemli.  Meclisimizden geçen tezkere Türk sanayicileri içinde sevindirici oldu" diyenİGEPAR Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Yeşilyurt, ateşkesin kalıcı hale gelmesi silahların tamamen susması ile mevcut ticaretin katbekat artacağı inancında olduklarının altını çizdi.

23 organizasyon olacak

İGEPAR olarak züccaciye sektörünün dünya genelindeki buluşma noktasını gelecek 10 yıl için “Trend Home” ismi ile destekledikleri fuarların olacağını ve; 2-4 Nisan 2020 tarihinde Nijerys’da yapılacak olan Trend Home Lagos ile başlayıp Özbekistan ve Fildişi Sahilleri ile 2020 yurt dışı etkinlik takvimi tamamlanacak olan Trend Home isminin, 2023 yılına kadar toplam 23 farklı organizasyon ile taçlandırılacağının müjdesini veriyor.

EN ÇOK OKUNANLAR