USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Sektör

15 Mayıs 2020 16:13

Termal kameraya yoğun ilgi

2019 yılı sonunda ortaya çıkan ve sonrasında Çin’den başlayarak tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle termal kameraların kullanım alanı genişledi. Sosyal mesafeyi korumak isteyen işletmeciler ise termal kameralara yoğun talep gösteriyor.

Termal kameraya yoğun ilgi

Havalimanları, okullar, kamu binaları, hastaneler, ve alışveriş merkezleri gibi kalabalık nüfusun bir arada bulunduğu yerler başta olmak üzere termal kameralar günlük yaşamın önemli bir parçası haline geldi. Koronavirüsün insan bedeni üzerindeki etkilerinden birisi vücut ısısının 38 derecenin üzerine çıkmış olması. Termal kamerada virüs belirtisi olarak kırmızının ağırlıkta olduğu görüntüler elde edilerek bireylerdeki virüs belirtisi kolayca tespit edilerek tedbirler gecikmeden alınabiliniyor. Bu nedenle de korona virüsün yayılma alanının daraltılması kapsamında alınan toplumsal önlemlerde termal kameralara önemli bir pay düşüyor.

GÜVENLİK SEKTÖRÜ HAREKETE GEÇTİ

Otellerin ve AVM’lerin girişlerine zorunlu hale gelen termal kamera sektöründe hareketlilik yaşanıyor. AVM gibi kalabalık işletmelerin açılması, otellerin de açılmadan, termal kameraların takılmasının zorunlu olması, güvenlik sektöründe çalışan firmaları da harekete geçirdi. Alarmco Kurucusu Serkan Gökalp termal kameralar hakkında önemli bilgiler verdi. Koronavirüs sürecinde, virüsü kapan kişinin en kısa sürede tespit edilmesinde büyük rol oynayan termal kameralar, vücut ısısını kısa sürede tespit ediyor.

YÜZ ANALİZİ İLE VÜCUT ISISI ÖLÇME

Özel yazılımlar sayesinde termal kameralar anormal vücut ısı artışına ve yüz tanıma analizine bağlı olarak sesli ve görüntülü uyarılarla toplu girişleri kontrol altına alıyor

“TERMAL KAMERA ALIRKEN SEÇİCİ OLUNMALI”

Termal kameraların çalışma sistemini anlatan Alarmco Kurucusu Serkan Gökalp “Yazılımlar ile vücut ısısı belli derecenin üzerinde olursa, ‘uyarı ver’ şeklinde ayarlanıyor. Kamera önünden ateşi yüksek birisi geçtiği anda uyarı verebiliyor. Ayrıca ısı haritasında bu gözüküyor. Burada kameranın özellikleri ve sağlam olması çok önemli. Basit ve ucuz termal kameralar ile yanlış neticeler alınabiliyor. Bu yüzden bizim önerimiz teknik donanımı yüksek, kaliteli, yazılımsal açıdan gelişmiş kameralar kullanılması. Bu sistem, birçok yerde başarı ile kullanılıyor. Büyük şirketlerin talepleri oluyor. Burada kameranın güvenilir uluslararası bir firma tarafından üretilmiş olması önemli” diye konuştu.

Birçok AVM, otel ve turizm işletmesinden sipariş aldıklarını ileten Serkan Gökalp, özellikle Kıbrıs, Antalya, Aydın, İzmir, Muğla, Mersin şehirlerinden yoğun talepler olduğunu söyledi

 

EN ÇOK OKUNANLAR