USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Sektör

14 Ekim 2020 20:47

Uluslararası Meyve Suyu Birliği’ne ilk Türk başkan yardımcısı

Meyve suyu endüstrisinin uluslararası düzeydeki tek çatı organizasyonu IFU (Uluslararası Meyve ve Sebze Suyu Birliği), yeni yönetim yapısını belirledi. MEYED (Meyve Suyu Endüstrisi Derneği) Yönetim Kurulu üyesi ve Anadolu Grubu Tarım, Enerji ve Sanayi Grubu Başkanı Demir Şarman, Başkan Yardımcısı olarak seçildi.

Uluslararası Meyve Suyu Birliği’ne ilk Türk başkan yardımcısı

Kurulduğu 1949 yılından bu yana bölgesel ve küresel sektör analizleri, araştırmaları ve kararları ile meyve suyu sektörüne yön veren en köklü organizasyonlardan biri olan IFU (International Fruit and Vegetable Juice Association - Uluslararası Meyve ve Sebze Suyu Birliği)’nun yönetim kuruluna  MEYED (Meyve Suyu Endüstrisi Derneği) Yönetim Kurulu üyesi ve Anadolu Grubu Tarım, Enerji ve Sanayi Grubu Başkanı Demir Şarman, Başkan Yardımcısı olarak seçildi. MEYED’in de Güney Doğu Avrupa ve Asya temsilcisi olarak yönetim kurulunda yer aldığı birliğin yönetimine ilk kez bir Türk başkan yardımcısının seçilmesi hem Türkiye’nin hem de MEYED’in uluslararası arenadaki etkinliğini artırmak üzere büyük bir adım oldu.

Demir Şarman, konuyla ilgili: “Bu yeni görevimi Türk meyve suyu sektörü açısından stratejik bir başarı olarak değerlendiriyorum. Türk üreticilerinin küresel pazarlarda yıldan yıla artan etkinliklerini devam ettirerek, dünyanın en yüksek kalite standartlarına sahip üreticiler arasında olduğumuzu daha yüksek sesle vurgulayacağız. Özellikle pandemi dönemi ile birlikte yeniden şekillenen küresel tedarik zincirleri içinde ülkemizin ihracat payını daha da artıracağımıza içtenlikle inanıyorum” dedi.

EN ÇOK OKUNANLAR