USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Şirketler

14 Ekim 2019 17:13

Alaton: Tıbbi cihazlarda yerlilik oranı artıyor

Alvimedica Yönetim Kurulu Başkanı Leyla Alaton, ithal ürünlerin egemen olduğu tıbbi cihazlar sektöründe güçlenmekte olduklarını vurguladı ve "Artık ülkemizde de üretebildiğimiz yerli ve milli, ilaçlı sent Cre8, kateterler ve balonlar ile ilgili memnuniyetlerini duydum ve rahmetli İshak Alaton’un açmış olduğu yolun ne kadar ulvi ve değeri ölçülmez bir yol olduğunu yeniden idrak ettim" dedi.

Alaton: Tıbbi cihazlarda yerlilik oranı artıyor

Alaton, şirketin Ülke Müdürü İsmail Zerey ile birlikte Hatay, Gaziantep, Şanlıurfa ve Diyarbakır’da Devlet Hastaneleri ile Araştırma Hastanelerine ziyarette bulunarak, kardiyologlarla bir araya geldi.
Alvimedica stentlerinin kardiyologlar tarafından çoğunlukla tercih edildiği illeri ziyareti ile ilgili izlenimlerini Leyla Alaton, ziyaretlerine ilişkin izlenim şöyle anlattı:

"Bir Türk iş kadını olarak hayatımın en coşkulu, eğitici, öğretici, kendim ve ülkem adına umut veren haftalarından birini yaşadım. Alvimedica ekibim ile Hatay, Gaziantep, Urfa, Diyarbakır illerinde hem devlet hem de eğitim ve araştırma hastanelerini ve özellikle kardiyoloji bölümlerini ziyaret ettik. Genç uzman doktorlarımızın diğer sağlık personeliyle birlikte ne kadar çok sayıda ve çeşitlilikte vaka yaptıklarına ve ekip ruhu ile özveriyle çalıştıklarına yakından tanık oldum.

Artık ülkemizde de üretebildiğimiz yerli ve milli, ilaçlı sent Cre8, kateterler ve balonlar ile ilgili memnuniyetlerini duydum ve rahmetli İshak Alaton’un açmış olduğu yolun ne kadar ulvi ve değeri ölçülmez bir yol olduğunu yeniden idrak ettim.

Yurtdışına tam bağımlı olduğumuz tıbbi cihazlar sektöründe, dünyadaki malum tekellere rağmen, öz sermayesi yüzde 100 Alaton ailesi tarafından finanse edilen bu yatırımın ne büyük bir vatanseverlik, insanlık ve vizyonerlik örneği olduğuna bir kez daha şahit oldum.

Doktorlarımızın cesaretle bu işe girmemize olan hayret, şaşkınlık, şükran duygularıyla birlikte ürünlerin milli olmasından dolayı gururlandıklarını görmek, doğru yolda olduğumuza bir kere daha beni inandırdı ve çalışma gücümü kamçıladı.

Bölge hastanelerinin teknik altyapı, hekim deneyimi ve işlem hacmi olarak verdikleri hizmet ile pek çok klinik araştırmada yer alacak ve uluslararası kongrelerde bu araştırmaları sunabilecek bir potansiyele ve donanıma sahip olduklarını rahatlıkla söyleyebilirim. Özellikle Ortadoğu bölgesinden dünya tekellerine kafa tutan medikal bir markanın doğacağına inancım güçlendi."

 

EN ÇOK OKUNANLAR