USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Şirketler

17 Kasım 2020 15:40

Bella Maison yılı yüzde 300 büyüme ile kapatacak

Cezayir’de uzun yıllar mobilya sektöründe hizmet veren Tan Ailesi’nin oluşturdukları sermaye ve know how’ı Türkiye’ye aktararak kurdukları yenilikçi ev dekorasyon markası Bella Maison’ın yönetim kurulu başkanı Muhammed Tan, pandemi dolayısıyla yaşanan sorunların ticareti olumsuz etkilemiş olmasına rağmen yılı yüzde 300 büyüme kapatacaklarını belirtiyor.

Bella Maison yılı yüzde 300 büyüme ile kapatacak

Özellikle global kriz dolayısıyla evde fazlasıyla vakit geçirilen pandemi döneminde e-ticaret kanalında yüzde 400 büyüme gerçekleştiren marka, 2021 yılında mağaza ve e-ticaret alanında yüzde 300 büyüme hedefliyor. Aylık cironun yüzde 35’ini e-ticaretten elde eden marka, 2021’de mağaza kanalında 60 milyon TL, e-ticarette ise 70 milyon TL ciro hedefinde.  Bella Maison, e-ticaret yatırımları ile birlikte cirodaki payını artıracak. 

Cezayir’den Türkiye’ye, Türkiye’den dünyaya

Cezayir’de mobilya üretimi ve aksesuarları alanında sektör liderliğine kadar yükselen Tan Ailesi’nin burada oluşturdukları sermaye ve know-how’ı Türkiye’ye aktaran genç girişimcisi Muhammed Tan’ın, ev dekorasyon ve konsept mağazacılıktaki boşluğu fark etmesiyle ‘Bella Maison’ markasının temelleri atıldı. Sofra grubu, ev tekstili, banyo, kozmetik, ev dekorasyonu gibi farklı kategorilerde özgün ürünler geliştiren Bella Maison, 2017 yılında konsept mağazaları ve güçlü e-ticaret altyapısı ile Türkiye’den tüm dünyaya ev dekorasyonuna dair ‘ulaşılabilir ve stil sahibi’ ürünler ulaştırma hedefiyle yola çıktı.  Bugün Türkiye’de 11, Cezayir’de 3 konsept mağaza ile büyümesini sürdüren Bella Maison, e-ticaretteki büyümesini de yükselen bir grafikle sürdürüyor. 

Kuruluş yılından bu yana Türkiye’de var olan ekonomik daralmaya rağmen her yıl ortalama yüzde 100 büyüme gerçekleştiren Bella Maison, 2021 sonuna kadar Türkiye’de 20 mağazaya, yurt dışında ise özellikle Avrupa ve Kuzey Afrika pazarları başta olmak üzere 8 yeni mağazaya ulaşma hedefinde. 

E-ticaret cirosunda yüzde 400 büyüme

Yenilikçi, genç ve dinamik Türk markası olarak ev dekorasyonu alanında güçlü bir çıkış yakalayan Bella Maison, pandemi döneminde özellikle e-ticarette artan taleplerle ciroda yüzde 400 büyüme kaydetti. Bella Maison  Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Tan, mağazalarının büyük çoğunluğunun AVM’lerde yer aldığını söylerken, pandemi sebebiyle AVM’lerin yaşadığı sıkıntıya rağmen, kısa süreli karantina dönemi hariç bir sıkıntı yaşamadan büyümelerine devam ettiklerini aktarıyor. “Ticarette oluşan olumsuzlukları avantaja döndürmek için çalıştık. Bu süreçte e-ticarette talep patlaması yaşadık ve bu bize önümüzdeki dönem için de ilham kaynağı oldu. Talep önümüzdeki süreçte de artarak devam edecek. Biz de bu alandaki yatırımlarımızı yoğunlaştıracağız” diyen Tan, hedeflerinin e-ticarette ev kategorisinde Türkiye’nin öncü markası haline gelmek olduğunun altını çiziyor.

Konsept eksikliği Türkiye’yi atağa geçirdi

Türkiye’de ve Cezayir’de oluşturdukları konsept mağazaların ardından Avrupa’dan da ilgi gördüklerini belirten Muhammed Tan, markalarını Türkiye liginde oynatırken global arenada Şampiyonlar Ligi’ne hazır olacak şekilde kurguladıklarını belirtiyor. “Avrupa’da bu anlamdaki marka, lojistik altyapı, konsept mağaza eksikliği Türkiye’yi atağa geçirdi. Türkiye ev dekorasyonu alanında üretimdeki know-how’ı ve lojistik avantajı ile önemli bir konumda. Tekstil devlerinin yan markaları hariç bu anlamda Avrupa’da konsept mağazaları bulunan marka olmaması da Bella Maison’a olan ilgiyi uyandırıyor. Kuzey Afrika ülkeleri ve Avrupa ülkelerinden yatırımcılarla master franchise işbirlikleri için görüşme halindeyiz. Pandemi sonrası çok yoğun talepler almaya başladık. Buralarda yakın zamanda Bella Maison konsept mağazalarımız yer alacak” şeklinde konuşuyor. 

Tamamen özgür bir mağaza deneyimi

Tüketicinin nabzını tutarak ihtiyaçlarını çok iyi analiz ettiklerini belirten Tan, oluşturdukları Mix&Match konseptiyle kullanıcılarını özgür bir mağaza deneyiminde buluşturduklarının altını çiziyor. “Sektördeki yaygın alışveriş modeli olan takım halinde satın alma zorunluluğu yerine kullanıcıların dilediği parçayı zevkine göre kombinlemesinin getirdiği özgürlük, yeni bir alışveriş kültürü olarak Bella Maison’u öne çıkarıyor” şeklinde konuşan Tan, renkli ve dinamik Bella Maison çizgisinin dekorasyonda değişimi ve yeniliği seven Türkler tarafından ilgiyle takip edildiğini sözlerine ekliyor.

 

EN ÇOK OKUNANLAR