USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Şirketler

21 Temmuz 2020 16:37

EY Global Denetim Hizmetleri Yetenek Yönetimi Lideri Dilek Çilingir Köstem oldu

EY (Ernst & Young) Türkiye Denetim Hizmetleri Bölüm Başkanlığını yürüten Dilek Çilingir Köstem, 1 Temmuz 2020 itibarıyla EY Global Denetim Hizmetleri Yetenek Yönetimi Lideri görevini de üstlendi.

EY Global Denetim Hizmetleri Yetenek Yönetimi Lideri Dilek Çilingir Köstem oldu

Temmuz 2012’den bu yana uluslararası denetim ve danışmanlık şirketi EY (Ernst & Young) Türkiye’nin Denetim Hizmetleri Bölüm Başkanı olarak görev yapan Dilek Çilingir Köstem, 1 Temmuz 2020 itibarıyla EY Global Denetim Hizmetleri Yetenek Yönetimi Lideri olarak atandı. Bu görevle birlikte EY Global Denetim Hizmetleri yönetim kadrosuna girmiş ilk Türk yönetici olan Köstem, Denetim Hizmetleri Bölüm Başkanlığı görevi ile birlikte EY Global Denetim Hizmetleri’nde görev yapan 115 bin çalışanın yetenek yönetimiyle ilgili stratejik kararların alınması ve uygulanmasından sorumlu olacak.

Çalışma hayatına Arthur Andersen İstanbul ofisinin Denetim Bölümü’nde başlayan Dilek Çilingir Köstem, 2000 yılında Arthur Andersen Boston ofisinin Risk Danışmanlığı Bölümü’ne müdür olarak transfer oldu. 2002’de Deloitte & Touche LLP New York ofisine kıdemli müdür olarak atandı. ABD’de çalıştığı sekiz yıllık süre içerisinde Fortune 500 listesinde yer alan büyük şirketlere hizmet verdi. 2006’da ABD’de en yetenekli kadın kıdemli müdürler arasına seçilen Köstem, 2007 yılı sonunda Türkiye'ye dönerek EY İstanbul ofisinde Güneydoğu Avrupa ve Türkiye Usulsüzlük İncelemesi ve Uyuşmazlık Danışmanlığı Bölüm Lideri olarak görev yapmaya başladı. 2012 yılında EY Türkiye Denetim Hizmetleri Bölüm Başkanlığı görevine atanan Köstem, Serbest Muhasebeci Mail Müşavir, Sertifikalı İç Denetçi ve Sertifikalı Suistimal Denetçisi unvanlarına sahiptir. Orta Doğu Teknik Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu olan Dilek Çilingir Köstem, evli ve bir kız çocuk annesidir.

 

EN ÇOK OKUNANLAR