USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Şirketler

21 Ekim 2019 15:21

Hoya, Türkiye’de üretim üssü kuracak

Hoya, en büyük ikinci optik cam üreticisi olduğu global pazarda yeni teknolojilerle sektörü geliştirmeye odaklandı

Hoya, Türkiye’de üretim üssü kuracak

Hoya’nın bu laboratuvar ile temel amacının ‘daha hızlı sevkiyat ve satış sonrası hizmette mükemmele ulaşmak’ olduğunu belirten Hoya Türkiye CEO'su Suat Çam, Türkiye’de de kişiye özel (tamamen kişinin reçete değerleri ve parametrelerine göre) hazırlanan optik camın 3 gün gibi kısa bir sürede teslim edilebildiğinin altını çiziyor. Çam, ‘Global oyuncular distribütörlükler veya ortaklıklar ile Türkiye pazarında yer alıyor. Biz ‘Hoya Türkiye’ olarak bir ilkiz. 2014 yılında hiçbir yerel aracı şirket olmaksızın tam bir global yatırım yapısı ile kendi laboratuvarımızı kurduk.  Türkiye’de en kusursuz ürünü üretmek adına HIQS (Hoya International Quality Standarts) olarak adlandırılan globalden gelen kriterleri sağlıyoruz. Üretimden optikçiye gelene kadar ürünü dokuz ayrı testten geçiriyoruz. Türkiye’de yıllık 60 bin adet olan üretim kapasitemizi 250 bin adete çıkaracak altyapımız bulunuyor. Tüm hazırlıklarımızı buna göre yaptık. Hali hazırda %80’e yakın ürünü Türkiye’de üretebiliyoruz. Bu potansiyelimizi hem giderek büyüyen Türkiye pazarında hem de Ortadoğu, Körfez ve Kafkas gibi yakın coğrafyalarda kullanacağız. Türkiye’de ürettiğimiz ürünlerin bu ülkelere satışını gerçekleştireceğiz. Bir anlamda Hoya Türkiye yakın coğrafyaların üretim üssü olmaya aday.‘ diyor.

Büyüklüğü 2 milyar TL’ye ulaşan Türkiye optik cam pazarında %16 olan pazar payını 2020’de %20’ye çıkarmayı hedefleyen Hoya, 2021 sonunda ise yeni ürün ve üretim yatırımlarına paralel olarak ciro bazında %44 büyüme hedefliyor.

Optik sektöründe tamamıyla kişiselleştirilmiş süreç

Günde 20 bin, ayda ise 600 bin optik cam üretiminin gerçekleştiği Hoya Macaristan fabrikasında ve tüm üretim tesislerinde tamamıyla kişiye özel üretim gerçekleşiyor. Yarı mamul olarak gelen hammaddenin kullanıcının değerlerine göre hazırlanmasına, kesiminden ölçülendirmesine, parlatma ve yıkama aşamalarına kadar hassas bir proses izleniyor. 1.100 kişinin istihdam edildiği Hoya Macaristan fabrikası daha hızlı sevkiyat yapabilmek için 24 saat boyunca vardiyalı ve aktif halde çalışıyor. 

 

EN ÇOK OKUNANLAR