USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Şirketler

26 Nisan 2019 15:06

Muhtar Kent görevi devretti

Muhtar Kent bugün The Coca-Cola Company'nin başkanlığını, Coca-Cola CEO'su James Quincey'e devretti. Quincey, 14. Coca-Cola Yönetim Kurulu Başkanı oldu.

Muhtar Kent görevi devretti

1978 yılında girdiği Coca Cola'da 1999 yılına kadar çeşitli pozisyonlarda çalışan Kent, 1999 ile 2005 yıllar arasında Efes Pilsen grubunda görev aldıktan sonra 2005 yılında Coca Cola Kuzey Asya, Avrasya ve Orta doğu grup başkanı, 1 Temmuz 2008'de de Coca Cola CEO'su olmuştu.

MUHTAR KENT'İN COCA-COLA KARİYERİ

Kent Coca Cola Türkiye'de 1978 yılında girdiği işini bir gazete ilanıyla bulmuştu. Satış yapmak için kamyonla şehir şehir gezinen Kent böylelikle dağıtım, pazarlama ve lojistik sistemlerini iyice öğrenince, 1985 yılında Coca-Cola Türkiye ve Orta Asya genel müdürlüğüne getirildi.

Üç yıl sonra, şirketin Doğu Orta Avrupa Bölümüne başkan seçilmiş ve 23 ülkeden sorumlu hale gelmişti.1995 yılına gelindiğinde Kent, Coca-Cola Avrupa genel müdürü olmuştu. 

İki yıl içinde, 12 Avrupa ülkesindeki şişeleme operasyonlarını da kapsayan şirket cirosunu yaklaşık % 50 oranında artırdı.

1999 yılında Kent, 20 yıllık hizmetin ardından Coca-Cola Şirketi'nden ayrıldı. Yeniden Türkiye'ye döndüğünde, Coca-Cola'nın en büyük yerel hissedarı olan Anadolu Grubu'ndaki Efes İçecek'in CEO'su oldu ve şirketin topraklarını Adriyatik'ten Çin'e kadar genişletti.

Mayıs 2005'te Kent, neredeyse 6 yıl sonra Coca-Cola'ya tekrar katıldı ve şirketin Kuzey Asya, Avrasya ve Ortadoğu Grubunun başkan ve operasyon sorumlusu olarak atandı. 

Ocak 2006'da ise, şirketin Uluslararası Operasyonlar Başkanı pozisyonuna terfi etti. Yani Kent, Kuzey Amerika hariç tüm dünyadan sorumlu başkan olmuştu; ve Coca Cola'nın iki numarası haline gelmişti. 

Kent'in başarılı operasyon yönetimi, onu nihayet 1 Temmuz 2008 tarihinden itibaren CEO pozisyonunda, The Coca-Cola Company'nin zirvesine getirdi. 

23 Nisan 2009 tarihinde Coca Cola'nın Atlanta Merkezinde yapılan Yönetim Kurulu Başkanı seçimlerinde ise, kurul üyelerinin oylarıyla Coca-Cola'nın eski yönetim kurulu başkanı Neville Isdell'in yerini alarak Coca-Cola 'nın Yönetim Kurulu Başkanı uldu.

 

EN ÇOK OKUNANLAR