USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Şirketler

28 Mayıs 2019 15:02

Zorlu Holding, 'Parlak Bi’Fikir'le kurum içi girişimciliği başlattı

Zorlu Holding, inovatif ve teknolojik yeniliklerden beslenen daha iyi bir gelecek hayalini gerçeğe dönüştürmek üzere hayata geçirdiği Akıllı Hayat 2030 sürdürülebilirlik vizyonu çerçevesinde, çalışanlarına yönelik yeni bir projeye daha hayat verdi. Bu kapsamda; Zorlu Holding’in kurumsal girişimcilik projesi Parlak Bi’Fikir, lansman toplantısıyla başlatıldı.

Zorlu Holding, 'Parlak Bi’Fikir'le  kurum içi girişimciliği başlattı

Toplantıya Zorlu Holding CEO’su Ömer Yüngül, Zorlu Holding CFO’su ve Sürdürülebilirlik Komitesi Başkanı Cem Köksal, Vestel Ventures Genel Müdürü Metin Salt, Zorlu Holding İnsan Kaynakları Direktörü Zülal Öztürk Kaya ve Hukuk Direktörü Aydın Temel’in yanı sıra Zorlu Holding’in İstanbul’daki çok sayıda çalışanı katıldı. 

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞE KATKI SAĞLAYACAK

Akıllı Hayat 2030 ile kurumsal sürdürülebilirliğe odaklı bir dönüşümü hayata geçirdiklerini dile getiren Zorlu Holding CEO’su Ömer Yüngül, bu dönüşümü ancak inovasyonu harekete geçirecek bir iş kültürü yaratarak gerçekleştirebileceğimize inandıklarını dile getirdi. “Bu kapsamda kurum içi girişimcilik projemiz 'Parlak Bi’ Fikir' bu alanda bizim sürükleyici gücümüz olacak” diyen Yüngül, projenin Zorlu Grubu’nun sürdürülebilirliğine önemli katkılar sağlayacağının altını çizdi.

Sürdürülebilirlik Komitesi Başkanı Cem Köksal ise gücünü inovasyon, teknoloji, tasarım ve girişimcilik gibi Zorlu Grubu’nun genetik kodlarına işlemiş temel yapı taşlarından alan Akıllı Hayat 2030 çerçevesinde geliştirdikleri en önemli projelerden birine başladıklarını kaydetti. “Bir şirketin sürdürülebilirliği o şirketin inovasyon gücüne, yenilenme ve yeniliklere tepki verme hızına bağlı olarak gelişiyor” diyen Köksal, bu proje ile inovasyondan beslenen akıllı ve sürdürülebilir bir Zorlu kültürü geliştirmek istediklerini belirtti.

İNOVASYON ODAKLI KURUM KÜLTÜRÜ

Zorlu Grubu’nun start-up’lar ile ilgili önemli bir tecrübeye sahip olduğunu dile getiren Vestel Ventures Genel Müdürü Metin Salt da, Zorlu Grubu olarak sürdürülebilir inovasyonu Akıllı Hayat 2030 yaklaşımlarının merkezine koyduklarına dikkat çekti. “Parlak Bi’Fikir ile yepyeni bir aşamaya geçiyoruz. Başlattığımız kurum içi girişimcilik süreci ile hayata geçirdiğimiz destek modelini çalışanlarımıza da açıyoruz. Amacımız sadece iyi fikirleri toplamak değil, inovasyon odaklı ortak bir yaşam kültürü geliştirmek” dedi.

Parlak Bi’Fikir projesine çalışanlar projeye özel oluşturulan portal üzerinden dahil olabilecek. Proje boyunca Zorlu Holding, grubun öncelikleri doğrultusunda seçilen fikirler etrafında oluşturulacak takımlara eğitim, mentorluk, tohum yatırımı gibi ihtiyaç duydukları tüm desteği sunacak. Üç aylık bir kuluçka döneminin ardından da nihai yatırım almaya hak kazanan fikir takımları, Zorlu Holding ile ortaklaşa şirket kurabilecek.

EN ÇOK OKUNANLAR