USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Sosyal Sorumluluk

22 Mayıs 2019 16:16

Okyay: Türkiye'nin Çanakkale ruhuna ve mayasına ihtiyacı var

Kale Grubu bu yıl 62’nci yaşını kutluyor. Kurucuları ve onursal başkanları rahmetli İbrahim Bodur’un, Çanakkale’de zamanında ciddi bir toplumsal kalkınma modeli geliştirdiğini ifade eden Kale Grubu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay, babasının doğduğu, büyüdüğü topraklara yatırım yapmayı, Çanakkale’yi her anlamda kalkındırmayı önemsediğini ve bunun için çalıştığını aktardı

Okyay: Türkiye'nin Çanakkale ruhuna ve mayasına ihtiyacı var

“Biz de onun bakış açısı ile Grup olarak Çanakkale’ye 360 derece sahip çıkıyoruz” diyen Okyay, Türkiye’nin Çanakkale ruhuna ve mayasına çok ihtiyacı olduğunun altını çiziyor. 

Çanakkale’nin hem sanayi hem de turizm alanında potansiyelini yansıtabildiğini düşünüyor musunuz?

Çanakkale, tarımda yenilikçi, yenilenebilir enerjide entegre, turizmde çeşitliliğe sahip ve insan kaynağı bakımından küresel rekabet gücü olan bir bölge olma yolunda. Çanakkale’nin Balıkesir ile birlikte Türkiye ortalamasının üzerinde büyümesi gerekiyor. İstanbul’un kapasite fazlası ekosisteminin İstanbul-İzmir aksındaki en önemli gelişme alanlarından olan Çanakkale-Balıkesir bölgesine taşındığı takdirde Türkiye’nin katma değerine, sermayesine, aklına çok büyük değer katabiliriz. Bu topraklarda büyümüş bir grup olarak biz sorumluluğumuzu her zaman yerine getiriyoruz. İki yıl önce önemli bir vizyonla Aklım Fikrim Çanakkale Projesi’ni başlattık. Türkiye Bilişim Vakfı iş birliğinde hayata geçirdiğimiz proje ile Çanakkale’nin yaşanabilirliğine ve sürdürülebilirliğine teknolojiyle katkıda bulunarak rekabet gücünü yükseltebilmeyi ve akıllı şehir kavramının farkındalığını artırmayı hedefliyoruz.

Akıllı şehir kapsamında Çanakkale için bugüne kadar hangi adımlar atıldı? 

Akıllı şehir kavramının henüz daha adı konulmamışken, Kale Grubu olarak Çanakkale’ye yaptığımız ekonomik ve sosyal yatırımlar herkesçe biliniyor. Çanakkale’nin akıllı şehre dönüşümünün hızlandırılmasına  ve yaşam kalitesinin artırılmasına katkıda bulunmak amacıyla 'Aklım Fikrim Çanakkale' projesini Türkiye Bilişim Vakfı ve Novusens Enstitüsü iş birliği ile başlattık. İki yıldır şehrin ana paydaşlarının akıllı şehirler konusunda farkındalığının artırılması ve Çanakkale’de akıllı şehir vizyonu oluşması adına fark yaratıyoruz. 

EN ÇOK OKUNANLAR