USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Spor

13 Aralık 2018 15:10

Borsada da en kötüsü Fenerbahçe!

Dört büyüklerden Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ, Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar, kasım ayında yatırımcısına kazandırırken, Fenerbahçe Futbol AŞ ve Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği yatırımcısına kaybettirdi.

Borsada da en kötüsü Fenerbahçe!

Kasımda Borsa İstanbul'da spor endeksi yüzde 0,2 değer kaybetti. Beşiktaş yüzde 4,1 ile söz konusu dönemde yatırımcısına en fazla  kazandıran spor şirketi oldu. Analistler, Beşiktaş'ın ligde ve Avrupa'da aldığı  başarılı sonuçların borsadaki performansına da yansıdığını belirtti. Galatasaray  hisseleri ise kasım ayında yüzde 0,8 değer kazandı.

Fenerbahçe ise ligdeki başarısız performansını borsada da sürdürüyor.  Lig'de aldığı başarısız sonuçlarla küme düşme hattına kadar gerileyen Fenerbahçe,  kasım ayında  Borsa İstanbul'da işlem gören spor şirketleri arasında da en  başarısız performansı gösterdi. Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş, Galatasaray ve  Trabzonspor'a göre gerilerde kalan Fenerbahçe borsada da kasım ayında  yatırımcısına en fazla kaybettiren spor şirketi oldu. Fenerbahçe hisseleri söz  konusu dönemde yüzde 4,3 değer kaybetti.

Trabzonspor ise aynı dönemde borsada yatırımcısına yüzde 2,2  kaybettirdi. Trabzonspor'un Fenerbahçe'yi yenmesinin ardından Kasımın son  haftasında Borsa'da yatırımcısına yüzde 6,6 kazandırmasına karşın bu durum  hisselerinin aylık bazda yükselmesi için yeterli olmadı.

YILLIK BAZDA DA EN FAZLA KAYBETTİREN FENERBAHÇE OLDU

Yılın 11 aylık dönemine bakıldığında, yatırımcısına en fazla  kaybettiren spor şirketi yine Fenerbahçe oldu. Fenerbahçe hisseleri söz konusu  dönemde yüzde 58,3 değer kaybetti. Beşiktaş hisseleri ise yatırımcısına yüzde  56,9 kaybettirdi. Yılın 11 aylık döneminde Galatasaray hisseleri yüzde 41,8,  Trabzonspor hisseleri yüzde 41,3 azalış kaydetti. Böylece Trabzonspor yıllık  bazda yatırımcısına en az kaybettiren spor şirketi oldu.

EN FAZLA PİYASA DEĞERİNE FENERBAHÇE SAHİP

Kasım sonu itibarıyla 4 spor şirketi arasında en fazla piyasa değerine  Fenerbahçe sahip. Fenerbahçe geçen ayı 672 milyon 74 bin 200 lira piyasa  değeriyle tamamladı. Fenerbahçe'yi 653 milyon 400 bin lira piyasa değeriyle  Galatasaray, 422 milyon 400 bin lira piyasa değeriyle Beşiktaş ve 129 milyon lira  piyasa değeriyle Trabzonspor izledi.

EN ÇOK OKUNANLAR