USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Spor

08 Ekim 2018 15:42

Çağdaş Bodrum Yarı Maratonu'na yoğun katılım

Çağdaş Holding isim sponsorluğunda düzenlenen etkinliğe, 7 ülkeden bin 200 sporcu katıldı. Çağdaş Holding İcra Kurulu Üyesi Dağlarca Çağlar "Bu yıl birincisi düzenlenen Çağdaş Bodrum Yarı Maratonu’nun gelecek yıllarda çok daha büyük kitlelere ulaşacağına; Türkiye’deki koşu sporunun vazgeçilmez organizasyonları arasına gireceğine yürekten inanıyoruz" dedi

Çağdaş Bodrum Yarı Maratonu'na yoğun katılım

Bodrum’da Kımız & Bodrum Organizasyon A.Ş. tarafından bu yıl birincisi düzenlenen Çağdaş Bodrum Yarı Maratonu, 7 ülkeden 1.200 sporcunun katılımıyla gerçekleşti. 3 gün süren ve adeta bir festival havasında geçen organizasyonun son gününde Halikarnassos 5K, Karia 10K, Myndos 21K kategorilerinde dereceye giren sporseverlere madalyaları takdim edildi.

Katılımcıların Bodrum’un tarihi atmosferinde yarıştığı 21 kilometrelik yarı maratonda birinciliği erkeklerde Fetene Alemu, kadınlarda Sebahat Akpınar alırken; Karia 10K kategorisinde erkeklerde Resul Çelik, kadınlarda İpek Öztosun; Halikarnassos 5K kategorisinde ise erkeklerde Keyfalew deja Burise, kadınlarda Sıla Ata parkurları en hızlı tamamlayan isimler oldu. Yarışlarda dereceye giren isimlere, madalyaları Bodrum Belediye Meydanı’nda düzenlenen törenle verildi.

KATILIMCI SAYISI DAHA DA ARTACAK

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Çağdaş Holding İcra Kurulu Üyesi Dağlarca Çağlar, bu yıl birincisi düzenlenen organizasyonda isim sponsoru olarak yer aldıklarını ve etkinliğe yönelik büyük ilgiden de son derece memnun olduklarını ifade etti. Daha ilk yılı olmasına rağmen organizasyona 1.200 kişinin katıldığını ifade eden Dağlarca Çağlar; “Sadece bu katılımcı verisi bile gelecekte bu organizasyonun nerelere gidebileceğinin en önemli göstergelerinden bir tanesi. Koşu, son yıllarda Türkiye’de popülerliği en fazla artan spor dallarından birisi. Bu kapsamda, Çağdaş Bodrum Yarı Maratonu’nun gelecek yıllarda çok daha büyük kitlelere ulaşacağına; Türkiye’deki koşu sporunun vazgeçilmez organizasyonları arasına gireceğine yürekten inanıyorum” şeklinde konuştu.

ENGELLİLERDEN KATILIM ÜCRETİ ALINMADI

Engelli yarışçılar ve refakatçilerinin ücretsiz katılım sağladığı organizasyonun yarışan sporculara verilen madalyalar ve plaketler, daha özel bir anlam taşımaları ve engellerin başarının ve güzelliklerin önüne geçemeyeceğinin bir simgesi olması amacıyla, Bodrum Sağlık Vakfı Sağlık Atölyesi’ndeki engelli gençler tarafından hazırlandı.

Bodrum Yarı Maratonu’nda atılan adımların da sokak hayvanlarına mama desteği olarak geri dönmesi sağlandı. Pugedon, Haytap, Torba ve TGR geçici hayvan barınaklarının birlikte çalıştığı organizasyonda; mama karşılığı fotoğraf çekimi, hayvan barınaklarının kermesi gibi sosyal sorumluluk projeleri de yoğun ilgi gördü. Parkurda; koşu süresince katılımcılar tarafından tüketilen pet şişe suların mamaya çevrileceği mama bankaları da yer aldı.

EN ÇOK OKUNANLAR