USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Spor

01 Haziran 2019 16:59

Nihat Özdemir, TFF Başkanı seçildi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı, bugün Ankara’da yapıldı. Nihat Özdemir, 179 geçerli oy ile Türkiye Futbol Federasyonu'nun yeni başkanı seçildi

Nihat Özdemir, TFF Başkanı seçildi

Ankara'da düzenlenen TFF Olağan Seçimli Genel Kurulu'na Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Spor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Baykan, TFF Başkanı Hüsnü Güreli, TFF Yönetim Kurulu Üyeleri, UEFA temsilcisi ile kulüplerin başkan ve yöneticileri katıldı.

Başkanlığını Spor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Baykan'ın yaptığı divan kurulu oluşturuldu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunulmasının ardından gündem maddeleri kabul edildi.

Nihat Özdemir, 179 geçerli oy ile Türkiye Futbol Federasyonu'nun yeni başkanı seçildi.

Nihat Özdemir, teşekkür konuşmasında "TFF kolay bir yer değil. Bunun farkındayım ama Türk futbolunu yukarıya taşımak benim en büyük mükafatım olacaktır. Hayatım boyunca iyi takımlar kurmaya, takım oyuncusu olmaya çalıştım. İletişimin gücüne inandım. Telefonum herkese açıktı. Kısır tartışmaları bırakıp hedefe odaklanmalıyız. Hem ekonomi, hem nüfus olarak büyük bir ülkeyiz ama maalesef enerjimizin çoğunu israf etmekteyiz" dedi.

NİHAT ÖZDEMİR: TÜRK FUTBOLUNU HAK ETTİĞİ YERE GETİRMEK İÇİN ÇALIŞACAĞIM

TFF başkan adayı Nihat Özdemir, "Genel kurulumuzun ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Sayın Yıldırım Demirören, 7 yıl boyunca önemli hizmetlerde bulunup görevinden ayrıldı. Kendisine teşekkürlerimi sunuyorum. Türk Futbolu'nu hak ettiği yere getirmek için çalışacağım. Ankaragücü'nün ardından, Fenerbahçe'de uzun yıllar spor yöneticiliği yaptım. Türk futbolunu hak ettiği seviyeye yükseltmek, temel hedefim olacaktır. Ben futbolun Nihat Ağabeyi olarak, 4 yıl boyunca Türk futbolunu yönetmeye talibim. Kurullarımızda çalışacak arkadaşlarımızı belirlerken de en fazla önem vereceğimiz konu liyakat konusudur. Layık olan arkadaşlarımızı bu görevlere getirmeye çalışacağız. Sponsorluk gelirlerimizin arttırılması için etkin bir çalışma ortamı yaratacağız. 5 büyük futbol ülkesinin çalışmalarını yakından araştırmak için komite kuracağız. Bu komiteye yönetim kurulumuzdan, MHK'dan, kulüp lisans temsilcilerimizden ve hatta basınımızdan da değerli arkadaşları almayı planlamaktayız.

Nihat Özdemir'in listesi

Servet Yardımcı

Mehmet Baykan

Erdal Bahçıvan

Erhan Kamışlı

Yılmaz Büyükaydın

Ali Düşmez

Mustafa Çağlar

İsmail Erdem

Mustafa Hacı Kerimoğlu

Nuri Akın

Selim Soydan

Hasan Akıncıoğlu

Alkın Kalkavan

Hamit Altıntop

Nihat Özdemir kimdir?

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı olan Nihat Özdemir, uzun yıllar Fenerbahçe asbaşkanlığı görevini yürüttükten sonra TFF Başkan Vekili sorumluluğunu üstlendi. Türkiye’nin en zengin iş insanlarından biri olan Nihat Özdemir, 5 Nisan 1950 tarihinde Diyarbakır’da dünyaya geldi. Evli ve 2 çocuk babası olan 69 yaşındaki Özdemir, sanayi, turizm ve inşaat alanlarında ülkeye katkılar sağlamıştır.

EN ÇOK OKUNANLAR