USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Teknoloji

19 Ağustos 2019 16:47

ABD Huawei'ye yaptırımları 90 gün erteleyecek

ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, ABD'nin Trump yönetiminin Çinli Huawei Technologies Co.'nun bazı faaliyetlerine uyguladığı yaptırımları 90 gün erteleyeceğini duyurdu.

ABD Huawei'ye yaptırımları 90 gün erteleyecek

Ross, Fox Business’'ten Maria Bartiromo'ya yaptığı değerlendirmede, ABD'de bazı telekom şirketlerinin Huawei'ye "bağımlı" olduğunu ve bu nedenle 90 günlük ertelemenin uygun görüldüğünü söyledi.

Ross, "Onlara bu bağımlılıktan kurtulmaları için biraz daha süre veriyoruz" dedi ve ertelemenin 19 Kasım civarında sona ereceğini söyledi. ABD Ticaret Bakanı ayrıca, bakanlığın Huawei'nin 46 iştirakinin daha listeye eklenmesine karar verdiğini sözlerine ekledi.

Bu duyuru, ABD Başkanı Donald Trump'ın haftasonu, "ABD'nin Çin ile durumu oldukça iyi ve görüşüyoruz" diyerek olumlu mesaj vermesinin ardından geldi.

Çin'in satışlar bazında en büyük teknoloji şirketi olan Huawei, iki ülke arasında artan gerilimin tam ortasında yer alıyor ve Washington ve Pekin arsındaki müzakerelerde pazarlık unsuru olaak kullanılıyor.

EN ÇOK OKUNANLAR