USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Teknoloji

04 Nisan 2019 16:06

Başarılı SEO kurgusunun ipuçları

Mosanta’nın kurucusu İlyas Teker, e-ticaret odaklı markalara inovatif bir SEO kurgusuyla nasıl fark yaratabileceklerini 6 adımda özetliyor.

Başarılı SEO kurgusunun ipuçları

6 ADIMDA SEO YOL HARİTASI       

1-SEO’ya daha fazla önem verin: Çünkü oradaki trafik ücretsiz ve satış yapabileceğiniz müşteriler sitenize gelecek. Ücretsiz trafik olmadan şirketinizi büyütmeniz, gelirlerinizi artırmanız mümkün değil.

2-Doğru ölçümleme şart: Müşteri sitenize ya da uygulamanıza geldikten sonra onunla sizin aranızda geçen her aksiyonu sağlıklı şekilde ölçüp, doğru şekilde yorumladığınızdan emin olun. İşin ölçümleme tarafı çok önemli. Gerçekten ölçemediğiniz şeyi yönetmeniz ve büyütmeniz çok zor.

3- Dönüşüm optimizasyonu: Dönüşüm optimizasyonu, e-ticaret sitelerinin akıllı hareket etmelerine olanak tanıyor. Siteye gelen müşteriler neden satın almadan gidiyor? Burada yaşadığı bir sorun mu var yoksa fiyattan dolayı mı kaçıyor? Kurguladığımız e-commerce funnel ile müşteri ile site arasında geçen her etkileşimi optimize ederek dönüşüm oranlarımızı nasıl artırabileceğimizi planlamalıyız. Şirket içerisinde tek işi dönüşüm oranlarını yükseltmek olan bir pozisyon olmalı. Markaların konuda bir danışmanla ya da ajansla ilerlemeleri, rekabette öne geçmelerini sağlar.

4- UX (User experience/ kullanıcı deneyimi): 2019 ve sonrasında ferah, kullanıcıyı yormayan, aradığı ürünü kolayca bulabileceği, sepete atıp satın almayı sonuçlandıracağı arayüzlere sahip olmak şart. Özellikle mobil arayüze ve varsa mobil uygulamanıza öncelik vererek sitenizin kullanıcı deneyimini sürekli iyileştirmeli, yeni kullanıcı deneyimi trendlerini takip edip sitenizde uygulamalısınız.

5- Kişiselleştirme: Herkese aynı deneyimi ve ürünleri göstermek, zamanla problem yaratabilir. Kişiselleştirilmiş siteler ve e-mailler dönüşüm oranlarını önemli ölçüde artırıyor.

6-Tüm kanallar bir bütün olarak düşünülmeli: Bazı trafik ve gelir kanalları sizin için önemli olabilir ancak müşterileriniz tüm ekran ve kanallarda varlar ve bu kanalları aktif olarak kullanıyorlar. Siz de tüm bu kanallarda aktif olmalı ve müşteri ile aynı deneyimi marka olarak yaşamalısınız.

 

EN ÇOK OKUNANLAR