USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Teknoloji

14 Ekim 2019 17:04

Facebook Libra'sı daha çıkmadan yara aldı

Facebook’un kripto para projesi Libra'yı 5 şirket daha terk etti

Facebook Libra'sı daha çıkmadan yara aldı

Facebook’un kripto parası Libra, ödeme şirketleri Mastercard, Visa, Stripe, Mercado ve e- ticaret şirketi eBay gibi kilit ortakların projeyi terk etmeleriyle bir darbe aldı.

Haber dijital para birimi denetleme gurubu olan Libra Birliği tarafından geldi. Pazartesi günü Cenevre’de gerçekleşecek toplantıda Libra Birliği’nin ortak bir tüzük imzalandıktan sonra ilk resmi listenin açıklanacağı belirtildi.

Bir eBay yetkilisi yaptığı açıklamada, “Libra’nın vizyonuna büyük saygı duymakla birlikte eBay kurucu üye olarak devam etmeme kararı aldı. Şu anda müşterilerimiz için eBay tarafından yönetilen ödeme sistemlerine kullanıma sunmaya odaklandık” dedi.

Mastercard yaptığı açıklamada “Stratejimize ve dünya çapında finansal katılımı sağlamak için kendi önemli çabalarımıza odaklanmaya devam edeceğiz. Bu tür girişimlerde potansiyel faydaların bulunduğuna inanıyoruz ve Libra Birliği’nin çabalarını izlemeye devam edeceğiz" şeklinde oldu.

Visa tarafından yapılan açıklamaya göre, “Visa şu anda Libra’da yer almama kararı aldı. Kararımız Libra Birliği’nin gerekli tüm yasal beklentileri tam olarak yerine getirme kabiliyeti de dahil olmak üzere bir dizi faktörle netleşecek.”

Bu şirketlerin yanı sıra yakın zamanda PayPal da resmi olarak Libra’yı terk ettiğini ilan etmişti.

EN ÇOK OKUNANLAR