USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Turizm

23 Mayıs 2019 15:29

Ayık: Dünyada yılda 1.1 milyar kişi seyahat ediyor

Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık, Türkiye'nin ağırladığı turist sayısıyla dünyanın en önemli turizm ülkeleri arasında yer aldığını Platin'e açıkladı

Ayık: Dünyada yılda 1.1 milyar kişi seyahat ediyor

“Türkiye ağırladığı turist sayısıyla dünyanın en önemli turizm ülkeleri arasında yer alıyor. Ülkemizin, dünya turizmindeki yerinin her geçen sene daha da sağlamlaştığını belirtmem gerekiyor. Dünyada yılda 1.1 milyar kişi seyahat ediyor ve toplamda 1.3 trilyon dolarlık bir turizm hacmi kayıtlara geçiyor. Buna paralel olarak yılda, yüzde 3 ile 4 arası bir büyüme yaşanırken bunun önemli bir bölümü de Akdeniz çanağında gerçekleşiyor ve Türkiye’nin buradan alacağı pay da gün geçtikçe büyüyor.

Rusya, Türkiye’nin en çok ziyaretçi ağırladığı ülkelerin başında geliyor. Bu kapsamda, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın büyük desteği ve federasyonumuzun koordinasyonluğunda, iki yıldır Türkiye Festivali düzenliyoruz. Bu festival sayesinde, Rusya’da reklam ve tanıtım çalışmalarına ağırlık vererek ülkemizin daha çok ziyaretçi ağırlamasını sağlıyoruz. Yine, Türkiye’ye en çok misafir gönderen ülkeler sıralamasında Almanya ikinci sırada geliyor.

2018 yılının ağustos ayında, Alman ziyaretçi sayımızı artırmaya yönelik bir workshop düzenledik. Alman Medya Grubu FVW ile Avrupa’nın önde gelen tur operatörlerini İstanbul’da buluşturarak, 2015 yılındaki rakamlara ulaşmayı hedefledik. Bu sayede erken rezervasyon oranlarında ciddi bir artış yakalandı. Şu an dünyada bilinçli turistler, zor şartlarda kazandıkları parayı harcayacakları alanda daha fazla bilgi sahibi olmak istiyorlar ve tatil destinasyonlarını sürdürülebilir turizmi destekleyen ülkelerden yana kullanıyorlar.

Artık insanlar sadece gezmek değil, aynı zamanda yerel kültürleri de öğrenmek istiyorlar ve turizmin etik kısmı günden güne önem kazanıyor. Ülkemizin; genç ve dinamik bir nüfusa sahip olması, rakip ülkelere göre daha yeni ve daha nitelikli tesislerin varlığı turizm sektöründe Türkiye’nin rekabet gücünü ve farkını gözler önüne seriyor.”

EN ÇOK OKUNANLAR