USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Turizm

03 Temmuz 2020 10:50

Huzurlu ve sağlıklı tatilin adresi: Mandarin Bodrum

Mandarın Oriental, bodrum bu sezon da ilgi çekici yenilikler ve ayrıcalıklı hizmetlerle misafirlerini ağırlıyor. Geniş ve ferah yaşam alanlarına ev sahipliği yapan tesis, misafirlerinin huzurlu ve sağlıklı bir tatil geçirmeleri için normalleşme sürecinin gerektirdiği tüm önlem ve uygulamalara da titizlikle yer veriyor

Huzurlu ve sağlıklı tatilin adresi: Mandarin Bodrum

Dalida Özatay Erus / [email protected]

Yeni bir sezona adım atarken geçmiş deneyimlerden çok farklı bir süreç geçirdik. Öncelikle Mandarin Oriental, Bodrum bu sezona nasıl hazırlandı?

Butler hizmetimiz gibi kişiye özel servislerimizin yanı sıra ‘Wellbeing Retreat’ konaklama paketimizle de misafirlerimize son derece huzurlu ve sağlıklı bir tatil vaat ediyoruz. Günlük sağlık ve bakım programları, detoks menüsü, yoga dersleri, vücut analizi ve 5 Element Danışmanlığı ve The Spa at Mandarin Oriental, Bodrum’un ‘Time Rituals-Zaman Ritüelleri’ bakımıyla ‘Wellbeing Retreat’ paketimiz, kişilere ruhen ve bedenen benzersiz bir deneyim yaşatmayı amaçlıyor. Bunun yanı sıra tam donanımlı mutfak, gösterişli yaşam alanı, göz kamaştıran manzaralı teras, keyifli barbekü alanı, özel havuz, duş ve geniş oturma bölümü gibi ayrıcalıklı özellikleriyle öne çıkan villalarımızda, gözlerden uzak, sakin bir tatil hayal eden ailelere evlerinin konforunda çok keyifli vakit geçirme fırsatı sunuyoruz. Sosyal mesafe kurallarına göre yeniden düzenlediğimiz geniş, ferah ve konforlu dokuz farklı yeme-içme noktamız da misafirlerimizi zengin menü yelpazesiyle buluşturmaya hazır.

• Tatil planları yapılırken en çok hijyen konusu düşünülüyor. Siz bu konuda nasıl önlemler aldınız?

Misafirlerimiz ve çalışanlarımızın sağlık ve güvenliği bizim için her şeyden önce geliyor. O nedenle Mandarin Oriental, Bodrum’un hem misafir alanlarında hem de ekibimizin kullandığı çalışma alanlarında en üst kalitede, son derece sıkı sağlık ve güvenlik önlemlerini uygulamaya koyduk ve değerli misafirlerimizin gönül rahatlığıyla tatil yapmaları amacıyla ‘Sizin İçin’ adlı bir kampanya hazırladık. Bu kapsamda, karşılamadan konaklamaya, yeme-içmeden spa’ya, havuzlardan sahillere kadar birçok alanda misafirlerimiz için en ideal ortamı oluşturmayı hedefledik. Tüm transfer araçlarımızda sürücü ve misafir bölümleri arasına separatör eklenmesinden otel girişinde termal kamera ile tarama uygulamasına ve misafirlere maske temin edilmesine kadar bütün ayrıntıları düşündük. Sertifikalı uzmanlar tarafından tüm misafir odalarının, restoran ve barların, spa alanlarının, plaj mobilyalarının, tüm transfer araçlarının yüksek kaliteli hijyen ürünleri ile detaylı temizliği ve dezenfeksiyonuna oldukça önem veriyoruz. Konaklama ünitelerinin girişlerinde bulunan ‘Valet Box’ sayesinde de taleplerinin misafirlerimize temassız bir şekilde ulaşmasını sağlıyoruz. Restoranlarımızın menülerini ‘Oda Servisi’ kapsamında servis ederek misafirlerimize odalarında keyifli bir yeme içme deneyimi sunuyoruz. Sosyal mesafe ve hijyen konularındaki duyarlılığımız sebebiyle tüm restoran ve barlarımızda sosyal mesafe kurallarına uygun, geniş, ferah ve konforlu oturma düzeni konumlandırmaları yaptık. Misafirlerimiz, açık büfeler yerine alakart menüler üzerinden zengin içerikli lezzetlerimizi deneyimleyebiliyorlar. Kişiye özel dersler verilen özel fitness salonumuzu ve misafirlerimizin en çok vakit geçirdikleri yer olan plajlarımızı da sosyal mesafe kurallarına göre yeniden yapılandırdık.

“WELLNESS KAVRAMI,  DAHA ÇOK ÖNE ÇIKACAK”

• Yeni normalde her işletmenin kendisini en iyi şekilde ifade etmesi gerekiyor. Misafirlerinize hangi yollarla ulaştınız? Nasıl bir iletişim planı uyguladınız?

Az önce bahsettiğim ‘Sizin İçin’ adlı kampanyamızı hayata geçirerek kapsamlı bir yeniden yapılandırma uygulamasına imza attık ve bu kampanyamızın tüm detaylarını çeşitli iletişim kanallarında paylaştık. Satış aktivitelerinin yanı sıra çeşitli lokal iletişim çalışmaları kapsamında hem geleneksel hem dijital medyada görünürlüğümüzü artıran planlamalar yaptık. Özellikle deneyimsel konaklama paketlerimize ve birbirinden özel yeme-içme noktalarımızdaki faaliyetlere ilişkin iletişim projelerine yöneldik ve her yılı olduğu gibi 2020 sezonunu da tesisimize ve servisimize yenilikler ekleyerek karşıladık.

• Bu sürecin ardından lüks turizm sektöründe hangi trendler yükselişe geçecek?

Güvenli bir ortamda aile ile kaliteli ve verimli zaman geçirmenin kıymeti sebebiyle seyahatseverlerin gidecekleri destinasyonu ve oteli seçerken çok daha titiz davranacakları ve güven duygusunu hissetmek için servis kalitesinden emin oldukları, doğayla iç içe ve en önemlisi aşina oldukları tesislere yönelim göstereceğini düşünüyorum. Ayrıca kişilerin bedenen, ruhen, zihnen tazelenmelerine hizmet eden ‘wellness’ kavramının, bu süreçten sonra geçtiğimiz yıllara kıyasla daha fazla önem kazanacağına inanıyorum. 

“ALGORİTMİK VERİLERLE, DEĞERLENDİRMELERİMİZİ YAPIYORUZ” 

• Otelinizin potansiyel talep ve doluluk oranlarını hesaplamak ve öngörebilmek için herhangi bir algoritma modeli uyguluyor musunuz? Bu konuya yönelik çalışmalarınızı paylaşabilir misiniz?

Hem Mandarin Oriental Hotel Group olarak kullandığımız otel yönetim ve raporlama sistemlerinden hem de sektörel veri sağlayan platformlardan aldığımız verileri, güncel olaylar ve istatistiklerle değerlendirerek otelimizin tahmini doluluk, gelir ve diğer oranlarını hesaplıyoruz. Ancak elbette mutlak amacımız misafir memnuniyeti olduğundan, Mandarin Oriental Hotel Group’un efsanevi hizmet anlayışını Türk misafirperverliği ile harmanlayarak sunduğumuz ayrıcalıklı servisimize olan konsantrasyonumuzu daima geliştirerek sürdürdükçe misafirlerimizi her yıl ağırlamaya devam edeceğiz diye düşünüyorum. 

 

EN ÇOK OKUNANLAR