USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Turizm

17 Mayıs 2019 15:12

Korkmaz: Alternatifsiz tek ülkeyiz

IHK Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Halil Korkmaz, Türkiye'nin turizmde dünyada alternatifsiz tek ülke olduğunu Platin'e açıkladı

Korkmaz: Alternatifsiz tek ülkeyiz

“2018 yılında da turizm açısından başarılı bir yılı geride bıraktık. 39.5 milyon yabancı ziyaretçiyi ülkemizde ağırladık. Avrupa’da en fazla artış gösteren ülkeler arasındayız. 2019 yılına ilişkin gelen haberler bizleri çok sevindiriyor. Yılın ilk dönemlerinde ana pazarlarımızda ciddi bir artış söz konusu. Avrupalı turisti de tekrar geri kazandık diyebilirim. Bu yıl sonunda 50 milyon turist hedefliyoruz. 2023 için 70 milyon turist, 70 milyar dolar gelir gibi bir hedefimiz var. Bu hedefi yakalayacağımızı düşünüyorum.

Turizmde dünyada alternatifsiz tek ülkeyiz. Bunu her platformda söylemeye çalışıyorum. Turizmi 12 aya yaymalıyız. Kongre ve kruvaziyer turizmini hareketlendirerek daha çok para harcayan turistleri ülkemize getirmeliyiz. Turizm ve Kültür Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy’un çok önemli çalışmaları var. Turizm gelirlerini yukarıya taşıyacak hamleler yapılıyor. Sektörümüz açısından çok önemli olan Turizmi Geliştirme Fonu hayata geçiyor. Ayrıca pazar çeşitliliğimizi artıracak girişimler yapılıyor. Geçtiğimiz yıl Çin’de Türkiye yılıydı. Çinli turist sayısında artış yakaladık. 2019’da Japonya’da 'Türk Kültür Yılı' ilan edildi. Bu yıl Japon pazarında da artış yaşanacak. Ayrıca ana pazarlarımızdan Rusya ile ilişkilerimiz çok iyi durumda. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Moskova’da 2019 Türkiye-Rusya Kültür ve Turizm Yılı’nın açılışı yapıldı. 2019’da Rusya’dan yeni rekorların geleceğine inanıyorum.

İstanbul, Türkiye’nin en önemli turizm merkezi. Türkiye’ye gelen her 3 turistten 1’i İstanbul’a geliyor. İstanbul Turizm Derneği (ISTTA) olarak, kıtaları birleştiren ve eski medeniyetlere ev sahipliği yapmış İstanbul’u dünyaya tanıtmak için çalışmalar yapıyoruz. Geçtiğimiz yıl yurt dışındaki yabancı meslektaşlarımızı ve sektör temsilciliklerini İstanbul’da ağırlayarak, onlarla değişik workshop’lar düzenledik. Ayrıca yurt içi ve yurt dışındaki fuarlara katılarak İstanbul’un tanıtımını gerçekleştiriyoruz.”

EN ÇOK OKUNANLAR