USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Turizm

06 Mayıs 2019 14:48

Nafi Güral: Wellness, 4.2 trilyon dolara ulaşan mega bir sektör

NG Şirketler Grubu Kurucu Başkanı Nafi Güral, grubunun turizm faaliyetlerini Platin için paylaştı. Güral "Türkiye jeotermal kaynaklar açısından dünyada ilk 7 ülke arasında yer alıyor. Ülkemiz, Avrupa’da kaynak potansiyeli açısından birinci, kaplıca uygulamaları konusunda ise üçüncü sırada" dedi

Nafi Güral: Wellness, 4.2 trilyon dolara ulaşan mega bir sektör

• Türkiye’nin, turizm ve seyahat sektöründeki yerini ve gelecek hedeflerini bizim için özetler misiniz?

Birleşmiş Milletler Turizm Örgütü’nün istatistiklerine göre 2018’de turist sayısı yüzde 6 oranında artarak 1.4 milyara ulaştı. Dünya çapındaki uluslararası turist sayısı, yüzde 3,7 büyüyen küresel ekonominin de üzerinde büyüyor. Uluslararası alanda yapılan tanıtım, teşvik ve yeni yatırımları içeren doğru politikalarla 2018’de, Türkiye’ye gelen turist sayısı 7 milyon artarak yaklaşık 40 milyona ulaştı. Turizmdeki iddialarımızı daha da büyüterek sıralamadaki yerimizi yükseltmeye devam edeceğiz. 2019’da, 50 milyon turist sayısına ulaşması beklenen Türkiye, dünya turizminin en önemli aktörlerinden biri. Turizmin 2023 hedeflerine ulaşacağına hatta geçeceğine olan inancım tam.

• Turizm ve seyahat sektörünün gelişmesi adına hangi adımların atılması gerektiğini öngörüyorsunuz?

Türkiye dendiği zaman akla gelen deniz, kum, güneş turizmi algısının değiştirilmesi ve daha niş konularda da turizm çalışmalarının yapılması gerekiyor. Wellness turizmi, NG Hotels olarak uzmanlaştığımız alanlardan biri. İnsanlar global trend olarak, yaşam stillerinde değişiklik yapmanın, sağlıklarını korumanın ve kendilerine iyi bakmanın yollarını arıyor. Global Wellness Institute’un 2018 raporuna göre dünyada wellness sektörü 2017’de 4.2 trilyon dolara ulaşan mega bir sektör. Ayrıca, 2015-2017 arasında yıllık olarak yüzde 6,4 büyüyerek global ekonominin de üzerinde büyüme gösterdi. Büyük potansiyel arz eden bu alanın ülkemizde de geliştirilmesi gerektiğine inanıyorum.

• NG Şirketler Grubu olarak, wellness alanının gelişmesi konusunda ne gibi çalışmalar yapıyorsunuz?

NG Sapanca ve NG Afyon’da wellness turizmi konusunda uzmanlaşarak, Türkiye’de turizmin çeşitlenmesi, güçlenmesi ve on iki aya yayılması anlamında destek oluyoruz. Ülkemizin doğal kaynaklarını ön plana çıkarıyoruz. Avrupa, Amerika, Japonya gibi ülkelerde termal banyolar her yaştan insanın uyguladığı bir yaşam tarzı. Ülkemizde, termal suların ileri yaşlarda ve sağlık sorunları için kullanılmasına yönelik algıyı değiştirmek için çalışmalarımız var. Ek olarak otellerimizin bulunduğu lokasyonların gelişmesi, tanıtılması ve çekim merkezi haline getirilmeleri konularında büyük çaba sarf ediyoruz. Satış ve pazarlama planlarımızda, yeni coğrafi pazarlar geliştirmek de öncelikli olarak yer alıyor. Sapanca’daki mevcut otelimizin yanında yakında açmayı planladığımız NG Sapanca Club ve Basın Ekspres yolunda yer alan İstanbul Marriott West’in inşaatları büyük bir hızla ilerliyor.

EN ÇOK OKUNANLAR