USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Turizm

16 Mayıs 2019 16:05

Onaran: Turizmde birinci ligdeyiz

Prontotour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran Türkiye'nin dünyada sayılı turizm ülkeleri arasında yer aldığını ve birinci ligde olduğunu Platin'e açıkladı

Onaran: Turizmde birinci ligdeyiz

“Türkiye dünyada sayılı turizm ülkeleri arasında yer alıyor. Yani birinci ligdeyiz. 3 tarafı denizlerle çevrili ülkemizin tarihi ve kültürel özellikleri, eşsiz coğrafyası ile her zaman turistlerin ilgi odağında olduğunu söyleyebilirim. Dünyanın önde gelen tur operatörleri de, Türkiye’yi her yıl planlamalarının merkezine koyuyorlar. Pek çok değerli ürüne sahibiz. Başlı başına eşsiz kıyılarımız, deniz, kum, güneş olanaklarımız, Anadolu’nun paha biçilemez medeniyetlerinin izlerini taşıyan tarihi ve arkeolojik eserlerimiz, termal, sağlık, kış turizmi, doğa ve su sporlarımız, endemik bitki türlerimiz, yaylalarımız, yaban hayat ve kuş gözlem parklarımıza kadar her mevsim ürünümüzü çeşitlendirdiğimiz bir potansiyele sahibiz. Bu kadar zenginliği bir arada bulabileceğiniz çok az rakibimiz var. 12 ay turizm hizmeti verebilecek ender ülkelerden biriyiz. Her şehrimizin ayrı bir turistik değeri var. Büyük şehirlerimiz kongre, toplantı seçenekleri, eğlence ve gastronomi kültürü açısından dünya metropolleri ile yarışır konumda.

Şehirlerimizin, bölgelerimizin hikayeleri var. Hizmet ve tesis kalitesinde kesinlikle Akdeniz Çanağı’nın en iyi destinasyonlarından biriyiz. Eğitimli insan kaynağımız sektörün itici gücü konumunda. Dünyanın pek çok ülkesindeki 5 yıldızlı otellerinde Türk genel müdürler ve yöneticiler ile karşılaşabilirsiniz.

Kapadokya her gittiğimde bana farklı bir keyif veren bölge, bunda belki de üniversite yıllarımda bölgede bir dönem turistlere halı satmış olmamın da etkisi olabilir. Kuzey Ege Kaz Dağları yine şehirden kaçmak için güzel bir destinasyon benim için. Tabii bir de deniz tutkum dolayısıyla Saroz’dan Fethiye’ye dek muhteşem kıyılarımızı sayabilirim.”

EN ÇOK OKUNANLAR