USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Turizm

21 Mayıs 2019 13:49

Sayın: Yıl sonuna kadar 195 kruvaziyer gemisi gelecek

Global Ports Holding CEO'su Emre Sayın "2019’da 195 kruvaziyer gemisiyle yaklaşık 200 bin turistin gelmesini bekliyoruz" dedi

Sayın: Yıl sonuna kadar 195 kruvaziyer gemisi gelecek

“Türkiye’ye yabancı turist ilgisi, iki yıllık aradan sonra tekrar yükselişe geçti. Nitelikli turistin ülkemizi ziyaret etmesine aracılık eden ve bir anlamda tanıtım aracı olan kruvaziyer turizmi de bu yükselişten payını alacak mutlaka. Sektörünün dinamikleri gemi bağlantılarının ancak iki yıl sonrası için yapılmasına izin veriyor. Bu nedenle Türkiye’de kruvaziyer turizminin asıl çıkış yılının 2021 olmasını bekliyoruz. Kruvaziyer turizminde Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de önemli bir yeri var.

Kıyılarımızın ilginçliği ve zenginliği yanında limanlarda müşteri memnuniyetinin yüksek olması ve kruvaziyer şirketleri için kârlılığı önemli faktörler. Türkiye’de Kuşadası, Bodrum ve Antalya olmak üzere 3 kruvaziyer limanı işletiyoruz ve 2018’de Türkiye’ye gelen kruvaziyer turistlerinin yüzde 72’sine limanlarımızda hizmet verdik.

2019’da 195 kruvaziyer gemisiyle yaklaşık 200 bin turistin gelmesini bekliyoruz. Benim için ön plana çıkan bölgeler Kapadokya, Güneydoğu Anadolu ve küçük Ege kasabaları diyebilirim. İki yıl önce fotoğraf çekmek için Kayseri’de Sultan sazlığına gidip o yakınlarda yaşayan vahşi at sürüsünü fotoğraflama fırsatını buldum. Yüzlerce atın özgürce ovada koşmasının verdiği heyecanı unutamıyorum.”

 

EN ÇOK OKUNANLAR