USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Turizm

23 Mayıs 2019 15:24

Serim: Türkiye, tarihten gastronomiye çok zengin

Türk Kahvesi ve Kültürü Araştırmaları Derneği Başkan Yardımcısı Osman Serim, Türk turizmi hakkında görüşlerini Platin'e paylaştı

Serim: Türkiye, tarihten gastronomiye çok zengin

Türkiye ve yurt dışında, yiyecek-içecek danışmanlığı yapan Türk Kahvesi ve Kültürü Araştırmaları Derneği Başkan Yardımcısı Osman Serim, ayrıca MSA’nın kurucusu ve orada işletme eğitimleri veriyor. Türk Mutfağı Derneği Yönetim Kurulu’nda da görev alan Serim, Mutfak Dostları Derneği Başkan Yardımcılığı da yapıyor.

Ayrıca yiyecek-içecek konusunda uluslararası derneklere de üye olan Osman Serim, Türk turizmi hakkında görüşlerini şöyle paylaşıyor; “Türkiye, turist ağırlama anlamında ilk 10, hatta ilk 6 içinde. Bu yıl 40 milyon turisti geçeceğiz. İstanbul, dünyada en çok ziyaret edilen 12 şehirden biri. Antalya'nın, 80 km’lik sahil şeridinde 250’ye yakın beş yıldızlı otel var. Dünyanın hiçbir yerinde bu zenginliği bulamazsınız. THY’nin de katkısı çok önemli. 54 sivil havaalanı ile Avrupa’da en fazla havalimanına sahibiz. Diğer yandan İstanbul, önemli bir kruvaziyer limanı. Karaköy Limanı’nın 2021’de devreye girmesiyle kaliteli turist sayısı artacak. 

Türkiye, bir lokantanın a la carte’ı gibidir. Mavi yolculuk veya deniz, kum tatili için Ege ve Akdeniz sahillerine, yayla yürüyüşü için Karadeniz’e, tarih istiyorsanız Ege’den Doğu Anadolu’ya kadar pek çok şehre gidilebilir. 

“MAVİ YOLCULUKLARI ÇOK SEVDİM”

Mavi yolculuğu çok sevdim. Uzun yıllar her yıl ailece mavi yolculuklara çıktık. Türkiye’nin Güney Ege ve Batı Akdeniz kıyıları bu anlamda çok zengin. Hatta bu yolculuğu Yunan Adaları ile birleştirebilirsiniz. Kültür ve gastronomi turizminde de Antakya, Urfa, Antep ve Ege kıyıları çok yönlü. Türk mutfağının dünyanın önemli mutfaklarından olduğunu biliyoruz ama bunu dünyaya ispatlamanın zamanı geldi. Türkiye, yiyecek-içecek eğitim konusunda dünyanın önde gelen ülkeleri arasında. 25’e yakın üniversitede gastronomi bölümü var. Bu da yüksek bir oran. Bu durum da hem Türk mutfağının tanıtımı hem de hizmetlerin kalitesini artıracak…Türk mutfağı tanındığında tarım da gelişecek.”

EN ÇOK OKUNANLAR