USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Turizm

07 Mayıs 2019 15:56

Toprak: Taşın altına elimizi koymaktan asla geri durmuyoruz

Tay Group Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Toprak turizm yatırımları ile ilgili olarak Platin'e konuştu .Toprak "Türkiye’nin 46 milyonun üzerinde ziyaretçiye ev sahipliği yapmasıyla birlikte turizmde yeni bir devrin kapıları aralandı. Bu trendin 2019 yılında da devam etmesini bekliyoruz" dedi

Toprak: Taşın altına elimizi koymaktan asla geri durmuyoruz

Ülkemizde, turizm sektörünün ekonomiye katkısı hangi düzeyde? Türkiye’nin, turizm ve seyahat sektöründe global seviyede lider olması için nasıl bir yol haritası izlemesi gerekiyor?

Turizm bugün dünyada ülkelerin hatta şehirlerin en büyük rekabet alanlarından biri olarak öne çıkıyor. Türkiye olarak baktığımızda da ülkemizin en değerli varlıklarından; ülke olarak en güçlü olduğumuz sektörlerden bir tanesi. Sadece denizi, güneşi ve doğasıyla değil, aynı zamanda kültürel zenginliği ve köklü tarihiyle de dünyanın en önemli turizm merkezleri arasında yer alan Türkiye’nin dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girme hedefi, ancak ve ancak güçlü bir turizm vizyonuyla mümkün olacak. Bu kapsamda, turizm alanında yapılacak yeni yatırımların ve nitelikli turistin ülkemize getirilmesi noktasında hayata geçirilecek politikaların, Türkiye’nin gelecek hedeflerine ulaşmasının da yolunu açacağına inancımız tam. 

Tay Group, Türkiye turizm sektörünün gelişmesi adına ne gibi adımlar atıyor?

Türkiye’nin turizm hedeflerine ulaşabilmesi için biz de Tay Group olarak elimizden gelen tüm gayreti gösteriyor; taşın altına elimizi koymaktan asla geri durmuyoruz. Bugün İstanbul’da bulunan Four Seasons Istanbul at Sultanahmet ve Four Seasons Istanbul at the Bosphorus otellerimizin ardından Bodrum’da yatırımına başladığımız Four Seasons Resorts Bodrum projemizi 2020 yılında tamamlamayı hedefliyoruz. Söz konusu projemiz, sadece Türkiye’yi, dünyada Four Seasons markalı üç farklı otele sahip ender destinasyonlarından biri haline getirmekle kalmayacak, aynı zamanda Bodrum’un dünyanın sayılı turizm merkezleri arasındaki yerini pekiştirecektir.

"Yeni bir devrin kapısı aralandı"

Son yıllarda yaşanan olağanüstü gelişmelerin ardından 2018 yılının turizm anlamında çok ciddi bir toparlanma yılı olarak kayıtlara geçtiğini vurgulayan Tay Group Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Toprak, gelecek beklentilerini şu sözlerle anlatıyor: “Türkiye’nin 46 milyonun üzerinde ziyaretçiye ev sahipliği yapmasıyla birlikte turizmde yeni bir devrin kapıları aralandı. Bu trendin 2019 yılında da devam ettiğini görmek, bizim gibi Türkiye ekonomisine katkıda bulunmayı ilke edinmiş şirketler için en büyük mutluluk, en büyük gurur kaynağı. Tüm bu rakamların ışığında, ülke olarak 2023 için koyduğumuz ‘70 milyon turist’ hedefinin de rahatlıkla yakalanabileceğine inanıyorum.”

EN ÇOK OKUNANLAR