USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Turizm

02 Aralık 2019 14:15

Türkiye’nin petrolü: Turizm

DenizBank ana sponsorluğunda, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) tarafından Nest Kongre Merkezi’nde bu yıl 9’uncusu gerçekleştirilen, Uluslararası Resort Turizm Kongresi’nin açılışında konuşan DenizBank Genel Müdürü Ateş, turizmin Türkiye’nin petrolü olduğunu ve bu yıl itibariyle turizm gelirinin 33 milyar doları geçmesini beklediklerini söyledi.

Türkiye’nin petrolü: Turizm

Hakan Ateş, turizm sektörü toplam kredilerinin şu anda 17.9 milyar dolar bulunduğunu ve DenizBank’ın payının ise yüzde 17 ile birinci olduğunu anlattı. Ateş, 65 milyon turistle 2023’teki 65 milyar dolar hedefine ulaşacağımızı düşündüklerini belirtirken, Türkiye’nin turizmle cari açık problemini tümüyle ortadan kaldırabileceğinin altını çizdi.

2 milyar dolarlık yapılandırma

Turizmdeki 3 milyar dolarlık toplam kredilerinin 2 milyar dolarlık bölümünü yeniden yapılandırdıklarını dile getiren Ateş, şunları kaydetti: “Turizm Türkiye’nin petrolü konumunda. Yaptığımız bir analizde dünyanın en büyük turizm geliri elde eden 5 ülkesi ABD, İspanya, Tayland, Fransa ve İngiltere’yi inceledik. Orada gördük ki insan kaynaklarında alacak yolumuz var. Turizm önceliklendirmesinde o ülkelerle başa baş gidiyoruz. Uluslararası açıklıkta onlardan öndeyiz. Fiyat rekabetçiliğinde onlardan ucuzuz. Bu çok sevindiğimiz bir konu değil. Hava ulaşım altyapısında onlardan üstünüz. Karadeniz ulaşım altyapısından gerideyiz. Bunu geliştirmemiz ve pazarlamamız lazım. İş seyahati konusunda son derece gerideyiz. Genel tablo bu yönde. Bunları kuvvetlendirdiğimizde fiyat rekabetçiliğinde daha yüksek fiyatlarla önde olacağız.”

Önemli isimler yer aldı

9’uncu Uluslararası Resort Turizm Kongresi’nin bu yıl öneöli konukları vardı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Aksoy, Antalya Valisi Münir Kayaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve AKTOB Başkanı Dr. Erkan Yağcı ve THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Balkanı İlker Aycı’yla birlikte çok sayıda yerli ve yabancı tur operatörü ve otel sahibi de kongrede yer aldı.

EN ÇOK OKUNANLAR