USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Turizm

11 Şubat 2020 16:15

Volkan Öztürkler: Sağlam pazarlama stratejilerimiz, bizi güçlü kılıyor

Şehrin merkezinde ancak şehir karmaşasından uzak bir city-resort oteli olan Crowne Plaza İstanbul-Florya, yenilikçi yaklaşımıyla hizmetlerini her geçen gün geliştiriyor

Volkan Öztürkler: Sağlam pazarlama stratejilerimiz, bizi güçlü kılıyor

Lisans eğitimini Florida Üniversitesi’nde tamamlayan Volkan Öztürkler, 20 yıldan uzun bir süredir turizm ve otelcilik sektöründe... Boca West Country Club, Boca Resort&Club, The Ritz Carlton ve Rixos gibi lüks markalarda üst kademe yöneticilik ve genel müdürlük pozisyonlarında görev yapan Öztürkler, Temmuz 2017’den bu yana Crowne Plaza İstanbul- Florya Genel Müdürü olarak görev yapıyor. 

ABD’de, dünyaca ünlü otel zincirlerinde yıllar süren deneyiminizin ardından yurda döndünüz. ABD ile Türk turizmi arasındaki farklılık ve benzerlikler nelerdir? 

Turizm, uluslararası bir sektör olduğundan aslında çok belirgin farklar olmamalı. Bir farktan söz etmek gerekirse özetle; kültür ve lokasyon farkı diyebiliriz. Yurt dışından gelen misafirlerimize ve değişik kültürlere hizmet sunuyoruz. Misafirlerin öncelikli beklentileri, iyi servis ve iyi eğitimli personel… Eğitim noktasında artık bir standardizasyon yakalamamız gerekli. Tabii sadece çalışanın eğitiminden değil, yöneticilerin hatta yatırımcıların eğitiminden bahsediyorum. Eğitimli çalışanlarımız ve yöneticilerimizle profesyonelliğe daha fazla önem vermeliyiz. Hizmet kalitemiz artmalı ve bunu da fiyatlarımıza yansıtmalıyız. Çok güzel otellerimiz ve lokasyonlarımız olmasına rağmen, pazarlama stratejisini daha profesyonelce yapma becerisini geliştirmeliyiz.

“YENİLİKÇİ YAPIMIZLA, YATIRIMLARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ”

Crowne Plaza İstanbul-Florya’dan bahsedebilir misiniz? 

Otelimiz, şehrin merkezinde ancak şehir karmaşasından uzak bir city-resort oteli. Denize sıfır konumu ve yatay mimarisi ile tatil beldesi sıcaklığı hissettiriyor. Otelimizde 306 oda, bir fine-dining restoran, toplantı salonları, deniz manzaralı davet alanları, açık yüzme havuzu ve SPA alanı bulunuyor. Misafirlerimiz sadece yurt dışı ya da şehir dışından değil. Yaz aylarında  İstanbul dışına çıkmak istemeyen pek çok misafirimizin de hafta sonu konaklamak için tercih ettiği bir oteliz. Toplantı salonları ve davet alanlarımızın çeşitliliği ile de İstanbul’un en iyi düğün ve davetlerine ev sahipliği yapabiliyoruz ve 2019’da event alanlarımıza ciddi yatırım yaptık . Yenilikçi yapımız ve heyecanımızdan asla ödün vermiyoruz. Bu yıl içinde açık havuza doğrudan erişimi ve önünde özel bir teras alanı olan  odalarımızı kullanıma açtık. Sağlam pazarlama stratejilerimiz, bizi güçlü kılıyor. Misafir memnuniyeti, önceliklerimiz arasında yer alıyor ve bu konuda bağlı bulunduğumuz Intercontinental Hotels Group (IHG) içinde Avrupa’da en üst sıralarda bulunuyoruz.

İstanbul bölgesinde bir city-resort oteli olarak sizi farklılaştıran özelliklerinizi nasıl tanımlarsınız?

Florya-Yeşilköy, İstanbul içinde farklı bir bölge… Hem şehir merkezine çok yakın hem de şehrin stresli havasının çok uzağında. Florya’da yeşil ve mavinin muhteşem bir uyumu var. Sahilde uzun bir yürüyüş yolu var ve açık hava sporlarına çok uygun… Böyle değerli bir bölgede çok güzel bir otelimiz var. Bulunduğumuz bölgenin resort havasına uyum sağlıyoruz. Otelimiz yatay konumda, odalarımızın tamamına yakını deniz manzarasına sahip. 

“DOĞRU EKİP, MUTLU MİSAFİRLERİ GETİRİR”

Sektörde gördüğünüz eksiklikler neler?  

Ülkemizin dört bir tarafında sayısız güzellikler ve mutlaka görülmesi gereken yerler var. Ancak ülkemize yeterince turist çekemiyoruz. Bu konuda maalesef eksikliklerimiz var. Ülkemizi ve ürünümüzü çok iyi tanıtmalıyız. Çok güzel otellerimiz bulunuyor. Uzman ve tecrübeli insanlar tarafından daha yoğun bir şekilde pazarlama stratejileri geliştirilmeli. Ülkemizi hedef pazarlara anlatmakta sıkıntı yaşıyoruz. 

Hızlı bir değişim ve dönüşüm içerisindeyiz. Genç yaşta bir yönetici olarak 21'inci yüzyıl yönetim trendlerinden biraz bahsedebilir misiniz?
Dinamik kalmayı seven bir yönetici olarak çözüm odaklı bir ekiple çalışmak benim için önemli, nedenlere ya da bahanelere değil sonuca bakmak gerekir. İnsan kaynaklarını iyi yönetmek, doğru insanları doğru yerlerde konumlandırmak için yöneticilerin eğitimini çok önemli buluyorum. Kişi sürekli bir yenilik içinde olmalı, hepimizin hayatta öğreneceği çok daha fazla şey var. Öte yandan, çalışanlarımızı gerçekten önemsemek ve dinlemek zorundayız. Ayrıca otel içerisinde kendilerine daha çok imkan vererek çalıştıkları kuruma aidiyet duygularını geliştirmemiz gerekiyor. İyi ve doğru bir ekip, mutlu misafirleri beraberinde getiriyor. 

2020 planlarınızı özetler misiniz?

Her yıla, bir önceki yıla oranla daha güçlü stratejilerle giriyoruz. Bu yaz, Avrupalı ve Arap misafirlerimizi ağırladık. 2020 yılında ise farklı pazarlara açılmayı planlıyoruz. Pazarlama faaliyetlerimizde hem dijital hem de geleneksel medyada bilinirliğimizi artırarak sürdürüyoruz. İnsanların hafızalarında fark yaratan otel olarak kalmak istiyoruz. 

EN ÇOK OKUNANLAR