USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Turizm

21 Mayıs 2020 11:24

WTFI, Pakistan'da 'yeni normal' için hamlelerde bulunuyor

World Tourism Forum Institute (WTFI), dünya turizmini normale döndürme planlarını, koronavirüsünün küresel salgını tarafından zorlanan endüstri oyuncularına iletmek için Recovery Townhall oturumları düzenliyor.

WTFI, Pakistan'da 'yeni normal' için hamlelerde bulunuyor

Bu yıl başlarında Covid-19 patlak vermesinden bu yana turizm pazarındaki düşüş nedeniyle, WTFI turizm endüstrisi hakkında en son güncellemeleri paylaşmak için sektör oyuncuları ile görüşerek proaktif önlemler aldı. Recovery Townhall, bu dayanışma mesajını kapsamaktadır ve WTFI, turistler ve dünya çapındaki turizm sektörü arasında COVID-19 koronavirüs salgını ile başa çıkma konusunda ortak bir sorumluluk gerektirdiğini öngörmektedir.

Buna göre, World Tourism Forum Institute CEO'su Sumaira Isaacs, Başbakan Özel Yardımcısı ve Pakistan Ulusal Turizm Koordinasyon Kurulu Başkanı Sayed Zulfikar Bukhari, ile WTFI Recovery Townhall kapsamında bir toplantı yaptı. Aşağıda toplantının önemli noktalarını görebilirsiniz:

Terörden Turizme

Pakistan'ın güvensiz bir destinasyon olduğu düşünülüyordu. Bu imaj Başbakan İmran Khan ve Bukhari’nin Turizm Koordinasyon Kurulu Başkanlığı'nın yönetimi altında terörizmden turizme doğru bir ivme kazandı.

Bukhari, çok çaba sarf edilmesine rağmen, ülke etrafında hala bazı olumsuz hikayeler olduğunu ve Pakistan imajının uluslararası turistlerin gözü önünde yavaş yavaş değişeceğini söyledi.

Pakistan, Covid öncesi-19 döneminde turizm planlarıyla ilgili ne aşamadaydı?

Syed Zulfi Bukhari, turizmin ülkede daha önce müzakere edildiğini söyledi. Bununla birlikte, Pakistan doğal güzellikleri ile tam olarak bir turizm ülkesi ve onu bir turizm merkezi haline getirmek için üstesinden gelinmesi gereken bazı ekonomik durumlar olduğunu ekledi. Dünyadaki en önemli ekonomik faktörlerden biri turizm. Başbakan İmran Khan'ın yönetimi altında hedeflerinin turizmin GSYİH katkısını ülkeye% 2.9'dan% 7-8'e çıkarmak olduğunu ve Covid-19'dan önce işlerin yolunda gittiğini söyledi. Bukhari, Bloomberg ve Conde Nast Traveler'da Pakistan turizmi hakkında olumlu makaleler bulunduğunu, turizmin en önemli gündemleri olduğunu ve World Tourism Forum Institute’ten çok tavsiye aldıklarını söyledi.

Hükümetin turizm açısından Covid-19 ile ilgili önlemleri

Bukhari, koronavirüsün en çok turizm endüstrisini vurduğunu fark ettiklerini belirtti. Koronavirus krizinden önce, Pakistan için turizm yaz sonuna kadar zirvede olacaktı. Pakistan hükümeti işverenlerin üzerindeki baskıyı olabildiğince kaldırmak için kriz yönetim ekipleri, SOP'ler ve Ehsaas acil nakit para fonu oluşturduklarını da sözlerine ekledi.

Pakistan'da Covid-19 krizi açısından mevcut durum

Bukhari, mevcut durumun diğer ülkelere kıyasla nispeten daha iyi olduğunu vurguladı. Başbakan İmran Khan’ın ilerici fikirlerini diğer ülkeler takip etti. Bukhari ayrıca, vatandaşlarını eve götürmelerine yardımcı olmak için elçiliklerle çalıştıklarını ve Pakistan hükümetinin özel uçuşlar ile bunu mümkün kıldığını da sözlerine ekledi. Pakistan hava sahasını sadece 2 hafta boyunca kapandığını, buna istinaden insanların ülkeyi terk etmekte özgür olduğunu söyledi. Ancak Bukhari, Pakistan'a gelenler için bazı önlemler aldıklarını da sözlerine ekledi.

Pakistan'ın turizm çeşitliliği potansiyeli

Zulfi Bukhari, Pakistan turizminin sahillerden, yeşil tepelere, en iyi çöllerden, antik tarihe, pazarlardan, çarşılara, geleneksel kıyafetlerden, mutfağına büyük bir çeşitliliğe sahip olduğunu ve en önemli artılarının Pakistan'ın misafirperverliği olduğunu belirtti. 

Hindistan ile Covid-19 diplomasisi sırasındaki ilişkiler

Bukhari, Çin, İran ve Afganistan ile harika ilişkileri olduğunu belirtti. Ayrıca Hindistan'ın dünyanın ikinci büyük ekonomisi olduğunu ve Hindistan-Pakistan sınırının Avrupa Birliği gibi olmasını istediklerini belirtti; bu da sınırın her iki ülkenin halkı tarafından hem turizm hem de iş amaçlı kolayca geçilebilmesini öngörüyor.

Pakistan'ın sunduğu yatırım fırsatları

Bukhari, Pakistan'a özellikle turizm bölgelerinde mümkün olduğunca kolay yatırım sağlamaya çalıştıklarını vurguladı. Covid-19 dünyadan silindiğinde, turizmde büyük bir patlama olacak ve işler normalleşince hayata geçirilecek çok sayıda girişimin olduğunu ekledi.

 

EN ÇOK OKUNANLAR