USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Yaşam

12 Ekim 2020 11:01

Akbank UniChallengerlar "Neden Dijital?" sorusuna cevap aradılar

IAB tarafından Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin desteğiyle 2015 yılından beri düzenlenen ve 3 yıldır Akbank’ın ana sponsorluğunda gerçekleşen Akbank UniChallenge+ Dijital Öğrenci İşleri Eğitim Kampı, Covid-19 nedeniyle UniChallengerlar ile bir kez daha online ortamda buluştu.

Akbank UniChallengerlar "Neden Dijital?" sorusuna cevap aradılar

21 Eylül – 2 Ekim tarihleri arasında online olarak düzenlenen iki haftalık kampa Türkiye geneli ve yurt dışından yapılan  685 başvuru arasından IAB Eğitim Yürütme Kurulu tarafından 60 üniversite öğrencisi ve yeni mezun seçildi. Akbank tarafından belirlenen konu doğrultusunda hazırlanan sunumlar arasından ilk 3’e giren ekipler IAB üyesi firmalarda 1 aylık staj imkânı elde etti. Birinci olan ekip üyeleri aynı zamanda Hopi’nin Paracık ödülünün de sahibi oldu.

Programa yapılan 685 başvuru 48 şehir ve 114 üniversiteye yayıldı. Programa seçilen öğrencilerin 32’si İstanbul’dan, 8’i İzmir’den, 7’si Eskişehir’den, 6’sı Ankara’dan gelirken Antalya, Edirne, Kocaeli, Konya, Niğde, Sakarya ve Hollanda’dan birer öğrenci katıldı.

Üniversitelerin 3. ve 4. sınıfları ile yeni mezun öğrenciler UniChallenge’da geçirdikleri iki hafta boyunca Dijital’i sektör profesyonellerinden dinleyerek sektörü yakından tanıdı. Eğitim boyunca yapılan oturumlar sayesinde başarılı vaka örneklerini incelediler, sektörün önde gelen isimleriyle sohbet etme imkanı buldular. Böylece “Dijital Reklamcılık” alanındaki kariyer imkânlarına nasıl ulaşılabileceklerinin yollarını keşfettiler. Eğitim kampına katılanlar, derslerin yanı sıra aynı zamanda mentorlarıyla birlikte altı kişilik gruplar halinde sunumlarını hazırladılar.

EN ÇOK OKUNANLAR