USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Yaşam

27 Mayıs 2019 12:03

İstanbullu öğrenciler 'TUTUM' ile ticarete atılıyor

İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde TUTUM olan İstanbul Ticaret Üniversitesi Ticaret Uygulama Araştırma Merkezi, 12 bilim çalışma kurulu ile oldukça yoğun faaliyetler ve bilimsel çalışmalara imza atıyor. Bunlardan biri de Ticaret Uygulama Okulu, kısa adı ile TUYO projesi

İstanbullu öğrenciler 'TUTUM' ile ticarete atılıyor

TUYO, geleceğe hazırladığımız öğrencilerimize ticareti tüccarlardan fiilen öğretmeyi amaçlıyor. İşte bu meseleye çözüm mahiyetinde uygulamalı bir proje gerçekleştirildi

İstanbul’un Doğubank, Tahtakale, Laleli, Kapalı Çarşı gibi ticaretin yoğun olarak icra edildiği ticaret merkezlerinde öğrencilerin bil fiil esnafların yanında ders almaları planlandı. Tüm hazırlıklar ve gerekli yetkilendirmeler alındıktan sonra, İstanbul Ticaret Odası, Laleli Sanayici ve İş Adamları Derneği ve Mobasder gibi önemli kuruluşların mihmandarlığında, saygın 27 kurumun desteği ile Şubat 2019'da proje hayata geçti.

ÖĞRENCİLER TİCARETE ATILDI

İlk dönem geride kaldı ve 37 öğrenciden 36’sı Ticaret Uygulama Okulları'ndan mezun olarak diplomalarını almaya hak kazandılar. TUTUM, 2023 yılının bahar ayına kadar da 500 öğrenciyi mezun etmeyi amaçlıyor. Böylelikle, sahada dillendirilen “Doğubank Üniversitesi”, “Tahtakale Üniversitesi” gibi kavramların da içi bir anlamda dolmuş oldu.

TUYO projesinin ilk döneminde yapılan bu çalışma, Dr. Öğr. Üyesi Sabri Öz tarafından bilimsel anlamda makaleye aktarıldı. 

EN ÇOK OKUNANLAR