USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Yaşam

05 Haziran 2020 18:53

İtalya’dan Türk sağlık çalışanlarına teşekkür

Türkiye ile İtalya arasındaki kadim dostluk ilişkileri, dünyanın dengelerini alt üst eden Covid-19 salgınında bir kez daha pekişti. İstanbul İtalya Başkonsolosluğu, İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası Derneği, Özel İtalyan Lisesi ve Türkiye’de aktif faaliyet gösteren İtalyan şirketleri Recordati S.p.A., Prysmian Group, Carlo Bernardini Fine Events & Catering ve Eataly iş birliği ile İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi sağlık personeline geleneksel İtalyan yemeklerinden oluşan t

İtalya’dan Türk sağlık çalışanlarına teşekkür

İtalya Cumhuriyet Bayramı’nın 74’üncü yıldönümünden hemen birkaç gün sonra gerçekleştirilen etkinlikte Türkiye’de faaliyet gösteren en iyi iki İtalyan şefi Carlo Bernardini ve Claudio Chinali’nin elinden çıkan özel menü sağlık çalışanlarına takdim edildi.

BUGÜNÜ TÜM SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ARMAĞAN EDİYORUZ

Etkinlikte konuşan İtalya’nın İstanbul Başkonsolosu Elena Sgarbi, “2020, ileride sosyal hayatta ve ekonomilerde birçok şeyin değiştiği bir yıl olarak anılacak. Covid-19, dünyanın dengelerini alt üst etti. Birçok can kaybı yaşandı. İtalya, salgının ilk görüldüğü ülkelerden biri oldu. Türk devleti sürecin başından bu yana İtalya’dan dostluk ve yardımlarını esirgemedi. Türk sağlık çalışanları bu süreçte hep en ön safta yer aldılar. Canlarını ortaya koydular ve vakaların yeniden sağlığına kavuşması için gece gündüz ter döktüler. Bizler de, İtalya Cumhuriyet Bayramı’nın 74’üncü yıldönümünden birkaç gün sonra kıymetli destekçilerimizle bu anlamlı etkinliği düzenleme şansı bulduk. Fiziki olarak Türkiye’deki tüm sağlık çalışanlarına yemek vermemiz imkansız ancak bu özel günü Türkiye’deki tüm sağlık çalışanlarına armağan ediyoruz.” dedi.

“TÜRKİYE BÜYÜK BAŞARI ÖRNEĞİ GÖSTERDİ”

İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası Derneği Başkanı Livio Manzini de “Türkiye bu salgında başka ülkelere kıyasla büyük bir başarı örneği gösterdi. Bu başarıda Sağlık Bakanlığı’nın, Bilim Kurulu’nun ve Türk hükümetinin son yıllarda sağlık alanındaki yatırımlarının payı büyük. En büyük pay ise sağlık çalışanlarında. Türk sağlık çalışanları kendi canlarını hiçe sayarak vakalara yoğun bir şekilde tedavi protokolleri uyguladı. İspanyol gribini yaşamış olan Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Beni Türk Hekimlerine Emanet Edin’ sözünü bugün çok daha iyi anlıyorum.” ifadelerini kullandı.

Türkiye ile İtalya’nın ortak kader paylaştığını ifade eden Manzini, “İtalya’dan yaşan Türk vatandaşları ve Türkiye’deki İtalyanlar bu süreçte her iki devlet tarafından koruma altına alındı. Türkiye, salgının ilk günlerinde İtalya’ya ciddi koruyucu tıbbi malzeme yardımında bulundu. Biz de kıymetli paydaşlarımızla birlikte gerçekleştirdiğimiz bu etkinlikle Türk sağlık personeline şükranlarımızı sunma fırsatı bulduk.” şeklinde konuştu.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın ise, “Fakültemiz salgın sürecinde oldukça aktif rol aldı. Bugün bu anlamlı ziyaret bizim için önemli. Burada özveri ile çalışan, canını dişine takan ve bu emeklerinin karşılığında hiçbir beklentisi olmayan sağlık çalışanlarına ayrı bir güç ve motivasyon verecek. İtalyan devleti ile sağlık iş birliğimizin artarak devam edeceğini düşünüyorum.” dedi.

 

EN ÇOK OKUNANLAR