USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Yaşam

20 Ekim 2020 13:29

Yıldız Teknik Üniversitesi mezuniyet törenleri başladı

Dünyada yaşanan korona virüs salgını nedeniyle bir süredir ara verilen üniversitelerin etkinlikleri mezuniyet törenleri ile tekrar başladı. Yıldız Teknik Üniversitesi de 107’nci kez mezun vermenin gururunu yaşıyor.

Yıldız Teknik Üniversitesi mezuniyet törenleri başladı

Pandemi nedeniyle bir süredir ertelenen üniversite etkinlikleri tekrar başladı. Bu sene 107’nci kez mezun veren Yıldız Teknik Üniversitesi Mezuniyet Töreni hem fiziksel hem de çevrimiçi olarak gerçekleştiriyor. 5 gün sürecek olan törenler, bugün Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Tamer Yılmaz’ın etkili açılış konuşması ile başladı. 

Öğrencilikten rektörlüğe

Kendisinin de Yıldız Teknik Üniversitesi mezunu olduğunu vurgulayan ve şu anki görevine geliş sürecini anlatan Prof.Dr. Tamer Yılmaz, “Mezunu olduğum üniversitemde rektör olarak görev yaptığım son iki ay boyunca, tüm bu uzun soluklu serüveni başından sonuna yeniden gözden geçirme fırsatım oldu. Büyük bir sorumluluk duygusu hissediyorum. Bunu hissediyor olmamın başlıca nedenleri ise “aidiyet” ve “vefa”. Yıldız aidiyetimi ve Yıldız’a karşı hissettiğim vefa duygusunu ben daima yanımda taşıdım. Bu sayede şimdi karşınızdayım ve üniversitem için var gücümle çalışıyorum.” dedi.

 “Hedefimiz ulusal alanda öncü üniversite olmak”

Törene katılan öğrencilere seslenen Prof. Dr. Yılmaz konuşmasını şöyle sürdürdü: 

“Hedefimiz Yıldız Teknik Üniversitesi’ni ulusal alanda öncü, uluslararası alanda sıralamalarda yer alan, ülkemizin milli kalkınma hamlesine katkı sağlayarak, dünyadaki problemlerin çözümünde rol oynayan yenilikçi ve proaktif yeni nesil dijital çağa uygun donanım ve yetkinliklere sahip bir üniversite haline dönüştürmek. Sizler Yıldız Teknik Üniversitesi’nde öncelikle sorgulamayı, bilginin ve gerçeğin peşinde koşmayı öğrendiniz. İnsan aklının gücünü gördünüz. Kendi sınırlarınızı zorladınız. İnsanlığın iyileşmesi için de sınırları zorlamanın gücünün farkına; öğrenmenin, bilmenin ve gerçeğin tadına vardınız. Bunlar artık sizin Yıldızlı, vazgeçemeyeceğiniz alışkanlıklarınız oldu. Düne ait eksiklikleri, yarına ait endişeleri bir tarafa bırakıp, risk alıp, cesaret gösterip hayata karışmaktan, aksiyon almaktan, gerçeklerden daha büyük bir mutluluk yoktur hayatta. İşte şimdi bu Yıldızlı alışkanlıklarınızı hayata geçirme zamanı. Bir Yıldız Teknik Üniversitesi mezunu olarak bunun için en yüksek yetenek ve yetkinliğe sahipsiniz.” dedi. 

Mezunlara bundan sonraki hayatlarında başarılar dileyerek konuşmasını tamamlayan Prof.Dr. Tamer Yılmaz, Mimarlık Fakültesi mezunlarından dereceye girenlere plaketlerini verdi. Mezunlardan salonda olanlardan başlanarak diplomaları fakülte dekanları ve bölüm başkanları tarafından verildi. Beş gün sürecek mezuniyet törenlerinde bütün fakültelerin mezunlarına diplomaları verilecek.

EN ÇOK OKUNANLAR