USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%
Serhat Özeren

YAZARLAR

7.09.2016 16:57:00

Milletimiz olaya el koydu

Terörü ya da darbeyi övmek ve destek vermek suç unsurudur. Kişiler yaptıkları her türlü paylaşımdan hukuki olarak sorumludurlar. Kullanıcıların paylaşımlarında bilgi kaynağına ve bilginin güvenirliliğine dikkat etmesini öneriyoruz.

 

15 Temmuz darbe girişimini millet iradesine müdahale olarak görmenin ötesinde korkunç bir girişim olarak değerlendiriyoruz. Demokrasiye, milletine, ülkesine inanmayan kişi ve grupların gerçekleştirdiği bu girişim milletimizin olaya el koyması ile bertaraf edildi. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, meclisimizin ve güvenlik güçlerimizin dirayeti ve cesaretiyle karanlık bir geceden adeta aydınlığa çıktık. Bu olayların neticesinde ‘olağanüstü hal’ uygulamasını, FETÖ terör örgütü başta olmak üzere terörün kaynakları ve unsurlarının temizlenmesinde olumlu bir adım olarak görüyoruz.

 

İŞ DÜNYASI HIZ KESMEMELİ

 

Ülkemizin dehşet dolu bir gecenin devamında günlük yaşantısına dönmesinin güçlü ve büyük bir iradeye sahip olduğunun en önemli göstergelerinden biri olarak görüyoruz.

 

Bundan sonra iş dünyasının hız kesmeden yatırımlara devam etmesi son derece önemlidir. Bunun için alınan önlemleri son derece olumlu buluyor, devamının geleceğine de inanıyoruz.

 

TELEKOMUN ÖNEMİ ANLAŞILDI

 

Darbe girişimi gecesi ve sonrasında telekomünikasyon sektörü büyük bir sınav verdi. Sistemlerin ayakta tutulması ve iletişimin en güçlü şekilde sağlanmasının yanı sıra operatörlerin kullanıcılarına ücretsiz internet hizmeti vermesi milli irade ve gücün tüm kamuoyuna yansıtılmasında büyük rol oynadı.

 

İNTERNET ÖZEL HAYATIN İZDÜŞÜMÜ...

 

Kullanıcılara, internetin özel hayatın izdüşümü olduğunu, gerçek hayatta yaşadığımız bu ortamın aynısını maalesef internette ve internetin en önemli unsurlarından olan sosyal medya üzerinde yaşadığımızı ifade ettik.

 

Sosyal medyada paylaştığımız bilgiler doğru mu?

 

Sosyal medya kullanıcılarının, paylaşımlarında, terör gruplarının ya da darbecilerin işine gelecek şekilde halkı korku ve kaosa sevk etmemesi gerekiyor.

Özel hayatımızda gösterdiğimiz hassasiyetin aynısını, sosyal medyada da göstermek durumunda olduğumuz için, paylaştığımız bilgilerin doğruluğunu kontrol etmek zorundayız.

 

ALTYAPI SORUNLARI ÇÖZÜLMELİ

Telekomünikasyon ve 4.5G yatırımlarının olumsuz etkileneceğini düşünmüyoruz. Ulaştırma Bakanlığı başta olmak üzere Hükümet, telekomünikasyon ve internet kapsama alanını tüm ülkede erişilebilir kılmak için büyük çaba sarf etti. Bu uygulamalar bugün de sürüyor.

 

Ülkemizde bir erişim sorunu kalmadığını söyleyebiliriz. Ancak baz istasyonu kurulumu için gerekli mevzuatların çıkması ile yoğun kullanım olan bölgelerde yaşanan kapasite sorununun da çözüleceğine inanıyoruz.

DİĞER YAZILARI